adrienne-hall-microsoftMare mi-a fost surpriza când m-am trezit joi cu un update pentru Windows XP, sistem de operare pentru care Microsoft nu mai asigură suport. Când am văzut că updateul era pentru Internet Explorer, m-am gândit că este legat de breșa de securitate care a făcut vâlvă săptămâna aceasta. Am verificat și la Windows 7. Acolo erau două actualizări, una pentru sistem și cealaltă pentru IE 11. N-am sărit să dau sfoară-n țară, însă, până când n-am avut și o confirmare oficială dintr-o sursă credibilă.

Confirmarea oficială a venit vineri seara, de la ZDNet, care-o citează pe Adrienne Hall (în foto), director general al Microsoft Trustworthy Computing: „[T]he security of our products is something we take incredibly seriously. When we saw the first reports about this vulnerability we decided to fix it, fix it fast, and fix it for all our customers.”

Cei care n-au activată opțiunea de actualizare automată a sistemului de operare va trebui să facă actualizarea manual pentru a obține patchul de securitate.

Florin Silea

sursă foto: www.muratekim.com