serghei-tvetcov-cm-ciclism-2014-contratimpEdiția din acest an a Campionatelor Mondiale de Ciclism nu mai este transmisă de Eurosport. Românii pot, însă, urmări întrecerile din Ponferrada (Spania) dacă au Internet; Uniunea Ciclistă Internațională transmite și această ediție în Internet, prin intermediul canalului propriu de la You Tube, pe care-l puteți accesa dacă dați clic aici. Transmisiile live pot fi urmărite și direct în siteul uci.ch, unde aveți și actualizări text în timpul competițiilor.

Transmisia este de calitate ridicată, dar poate fi setată în mai multe trepte, între 144 p și 1080 p HD, și are comentariu în limba engleză. La 144 p se vede aproape la fel de prost ca la Digisport.ro, la 244 p este acceptabil, iar la 480 p se vede aproape ca la televiziunea digitală prin cablu. Mai sus n-am încercat fiindcă știu de la motogp.com că îți trebuie computer țăpănos dacă vrei calitate peste 550 p. Canalul UCI sare, însă, de la 480 p la 720 p.

În aceeași pagină găsiți și înregistrări, și programul transmisiilor.

Până acum România a avut 2 participanți în probele de contratimp individuale: juniorul Emil Dima  – locul 60 dintre 69, la 5:19:51 min. de câștigătorul Lennard Kamna (Germania) – și Szabolcs Sebesyen la under 23, tot locul 60 (dintre 63), la 6:29:81 min. de câștigătorul Campbell Flakemore (Australia).

Proba junioarelor a fost câștigată de Macey Stewart (Australia). La sub 23 de ani nu se dispută.

Proba elitei feminine a avut următorul podium: 1. Lisa Brennauer (GER) 38:48, 2. Anna Solovey (UCR) 39:06, 3. Evelyn Stevens (SUA) 39:09.

Ucraineana a fost suspendată acum 3 ani, când era junioară, pentru dopaj cu steroizi. Acum e puțin probabil s-o mai poată face ținând cont că, după cum a zis ea, Federația Ucraineană nu are bani să-i permită să participe la concursuri internaționale. De altfel, din cauza luptelor din orașul ei, Lugansk, a fost nevoită să se antreneze în Lvov. Nici după CM nu se va întoarce acasă, ci tot în Lvov.

În proba masculină România îi are pe campionul național Andrei Nechita (care a fost depășit la finiș de cel care a plecat cu 2 minute după el, Tobias Ludvigsson!) și pe cel al Republicii Moldova, Serghei Tvetcov (în foto, la startul probei).

Florin Silea

sursă foto: captură de ecran, canal UCI