prince-art-oficial-ageEvident, judecând după cuvântul imposibil de găsit în vreun dicționar, v-ați prince că este vorba despre Prins!

Miercuri, 1 octombrie, de la ora 5:30 (în funcție de locul unde vă aflați, transpuneți în ora locală, ținând cont că aceasta e ora României), Yahoo va transmite de la studioul Paisley Park petrecerea de lansare a PLECTRUMELECTRUMARTOFFICIALAGE. Acum să vedem ce-a vrut să zică autorul…

Autorul e mai mulți (totuși, fiind sub 50…). Unul este Prince, care-și lansează albumul solo Art Official Age, orientat spre R&B, după cum a scris Billy Johnson Jr. pentru Yahoo Music.

Al doilea autor sunt 4, adică Prince și trupa lui. Nu fosta lui formație The Revolution. A dat dracu’ revoluția, că a văzut ce nașparleli au ieșit de la „Marea Revoluție din Octombrie care s-a desfășurat în noiembrie”, și s-a tupilat la sânii 3RDEYEGIRL, pe care a făcut-o la sfârșitul lui 2012. Mă rog, eu n-am văzut al treilea ochi la nici una dintre tipe (ba, la una era, însă nu la cap, ci pe tricou) dar sâni pare că au.

Și la albumul Plectrumelectrum tot el a pritocit compozițiile, însă le-a scos și pe tipe la produs, după cum susține chitarista Donna Grantis (celelalte sunt Ida Nielsen, la bas, și baterista Hannah Ford Welton): „When he brings a song in to the three of us, he’ll tell us what the chords are, but, in general, he’s looking for us to arrange it. He wants to hear [what I can do on guitar], he wants to hear Hannah add a real cool drum groove, and the same with Ida playing a super funky bass line.”

De altfel, nici la albumul lui n-a lucrat chiar singur, fiind ajutat de Joshua Welton, care s-a implicat atât în orchestrație, cât și în producerea albului și chiar la interpretare.

prince-3rdeyegirl-plectrumelectrumAlbumul fetelor e fuziune de funk și rock, zice același senior editor. Câteva piese au fost cântate în turneul Hit and Run și pot fi găsite și-n Internet, unele chiar în pagina unde puteți urmări concertul: https://screen.yahoo.com/live/event/prince. Videoclipul pe care scrie Vevo nu poate fi vizionat în România din cauză de copyright.

Acum, ce-i așa de senzațional că transmite Yahoo de pe moșia lui Prince, de la dracu-n praznic, taman din Chanhassen (Minnesota), unde se află studioul lui de 0,6 ha, evaluat la 10 mil. de dolari? Păi, este, fiindcă la asemenea concerte date la el acasă nu permite accesul nici măcar cu telefonul mobil!

Dacă nu puteți vedea transmisia în direct, nu disperați! Înregistrarea va fi disponibilă în același loc timp de 24 de ore.

Florin Silea

sursă foto: Yahoo