Acum e clar: mai repede câștigă Ilie Năstase Wimbledonul (la profesioniști, nu la retrași) decât Simona Halep un turneu de Grand Slam. Să ai meciul în mână și să-l pierzi, așa ceva numai Năstase și McEnroe mai reușeau. Cu deosebirea că ei ne arătau tenis…

Am sperat că Halep s-a uitat la meciul lui Nishikori cu Murray. Și dacă a făcut-o, n-a priceput nimic. Diferența dintre ea și japonez? Japonezul a avut coaie să joace riscant și agresiv. Halep a jucat aproape cum ar fi trebuit în setul 2, când a și câștigat „cel mai frumos game al turneului”, după cum a spus Mary Pierce, acum comentatoare de limba engleză la Eurosport. Tot ea, însă, a zis că ar vrea s-o vadă pe Halep mai mult la fileu și mai agresivă fiindcă: „Nu poți s-o bați pe Serena de pe fundul terenului, așteptând să greșească”. Vezi să nu! N-ai cu cine! Când o mai prinzi pe Serena să facă 43 de greșeli neforțate, 4 duble greșeli și să aibă procentaj de numai 57% la primul serviciu?! Da’ nici Halep nu s-a lăsat: numai 65% procentajul la primul serviciu (eu am scris în siteul republica.ro că trebuie să aibă procentaj 75% – 80% ca s-o bată pe Serena) și 5 duble greșeli. Greșeli neforțate n-a făcut exagerat de multe, 17. Atunci, cum, mama Dracului, a pierdut (că meciul l-a pierdut ea, nu l-a câștigat Serena)?! Simplu: Serena a  dat 17 ași – Halep a dat numai unu – și a avut 50 de lovituri câștigătoare, iar Halep doar 20. În plus, în loc ca Halep s-o alerge, ea a fugit 7,8 km, cam cu 1 km mai mult decât Serena.

Meciul a fost tare, însă lovituri care să mă dea pe spate au fost puține. Dar lui Mary Pierce i-a plăcut. Mi-ar fi plăcut și mie dacă cele două le-ar avea cu voleurile, cu stopurile… Era bun Oblemenco, dar parcă îți plăcea mai mult să-l vezi pe Dobrin… De altfel, Serena a și zis că n-a jucat la nivelul ei maxim. Dacă la voleuri și stopuri nu putem spera, că n-avem de  unde, mă așteptam ca măcar să joace la tușe, dar de ambele părți au fost rare astfel de lovituri.

Din păcate, n-ar avea nici un rost ca Halep să facă acel semn prin rotirea palmei, pe care-l fac motocicliștii din MotoGP după o căzătură sau o clasare slabă, care înseamnă „data viitoare”, fiindcă ea nici data viitoare nu va veni mai des la fileu și nu va juca riscant, iar dacă la acest nivel nu riști, nu câștigi. Acum a pierdut (după cum ziceam, nu Serena a câștigat, ci Halep a pierdut) cu 6-2 4-6 6-3 după 2:11 ore. Să vedem data viitoare cu cât pierde.

Florin Silea