celelalte-cuvinte-IIÎn continuarea concertelor de aniversare a 35 de ani de la înființare, formația Celelalte Cuvinte va concerta în 21 ianuarie 2017 la Drobeta Turnu-Severin, iar spectacolul din clubul Kripton poate fi considerat unul extraordinar.

Deși în contul Facebook al clubului scrie că: „Trupa Celelalte Cuvinte va sărbători nu mai puțin de 35 de ani de activitate, fiind una dintre cele mai longevive formații românești, care nu și-a schimbat componența și care nu a făcut niciun compromis în favoarea comercialului, încă de la înființare.”, trebuie să fac o corectură. Formația și-a schimbat în două rânduri componența: o dată, când a venit claviaturistul Tibi Pop, iar a doua oară, când a părăsit formația chitaristul armonie Radu „Tetre” Manafu. Caracterul extraordinar al concertului de la Drobeta este dat tocmai de faptul că Tetre va cânta cu foștii lui colegi după peste 20 de ani!

Din ce știam de la Călin Pop, chitaristul solo, de-a lungul timpului Tetre a mai fost invitat să cânte cu CC, inclusiv când au fost concertele pentru sărbătorirea a 30 de ani  de la înființare, dar a refuzat de fiecare dată.

Până acum n-am aflat clar și de ce n-a mai vrut să cânte. Ei bine, în noaptea de Revelion am aflat chiar de la Radu, cu care nu mai vorbisem de vreo 25 de ani: „N-am putut”. Tot de la el am aflat că de vreo 20 de ani n-a mai cântat deloc și până recent nici la concerte rock n-a mai fost! Ce l-a determinat să cânte acum? „Muzica e ca un virus care dispare și revine”.

Probabil că au mai fost doi factori care au determinat retragerea din formație și din muzică: de la Drobeta se ajunge cam greu la Oradea, iar Radu Manafu este șeful Serviciului investiții din cadrul Primăriei Drobeta Turnu-Severin.

Din ce-am aflat de la Călin și mi-a confirmat Tetre, el va cânta la 4 sau 5 piese mai vechi ale formației și va fi și la bisuri.

Potrivit anunțului din contul Facebook al clubului, concertul este programat să înceapă la ora 21:00, iar biletul costă 30 de lei.

Florin Silea

sursă foto: cdandlp.com