Deși erau doar capi de serie 9, Hao-Ching Chan și Monica Niculescu s-au calificat în finala Wimbledonului după ce le-au învins în semifinale, într-un meci strâns, care mi-a provocat de mai multe ori exasperare (când credeai că românca și taiwaneza fac breakul, atunci o zbârceau!), pe nipona Makoto Ninomiya și cehoaica Renata Voracova. Lucrul pozitiv a fost că meciul a fost difuzat la Eurosport player fără comentariu…

Deși partida ar fi trebuit să fie la discreția favoritelor, mai bine clasate la dublu (Chan – locul 20, Niculescu – 25, Ninomiya – 62 și Voracova – 58), nu a fost deloc așa, și din cauza lor fiindcă au greșit de câteva ori în momente-cheie, cea mai enervată când greșea prostește fiind românca. În setul 3 a apărut o problemă în plus pentru dublul ei, când Chan a avut nevoie de asistență medicală pentru o problemă la spate.

Până la urmă, după aproape 3 ore (2:58) scorul a fost 7-6 (7-4) 4-6 9-7 pentru favorite, care joacă pentru prima dată într-o finală de turneu de Grand Slam (până acum fiecare dintre ele a jucat cel mai sus doar în sferturi, Niculesc de două ori, iar Chan de 3).

Adversarele sunt rusoaicele Ekaterina Makarova și Elena Vesnina, fiecare dintre ele fiind pe locul 4 la dublu, iar la Wimbledon sunt capi de serie 2, care au învins cu 7-5 6-2 dublul Anna-Lena Groenefeld (Ger) și Kveta Peschke (Ceh), capi de serie 12. Evident că favorite sunt rusoaicele, care au nu doar finale jucate în turnee de Grand Slam, ci și finale câștigate. Oricât de patriot taiwanez aș fi, nu cred că Niculescu – Chan vor câștiga un set, dar, sper ca măcar să nu mai greșească prostește!

Florin Silea