tour-de-parmacyDupă succesul obținut cu „7 zile în Iad”, film realizat în 2015, sub formă de documentar în care satiriza tenisul, în care apărea și Serena Williams, care avea un frate… alb, echipa formată din Jake Szymanski, Andy Samberg și Murray Miller a revenit în 2017 cu un film de sezon: „Tour de Pharmacy”, tradus cam neinspirat în română: „Pista farmaceuticelor”, fie și numai pentru faptul că „miștomentarul” (nu știu dacă a mai folosit cineva până acum termenul ca echivalent pentru mockumentary, ca urmare, îmi asum „taternitatea”; s-ar putea folosi documedie, dar e un termen prea incolor, indodor și insipid față de această parodie demnă de anii ‘80) nu se referă la ciclismul pe pistă (cum lasă de înțeles traducerea), ci la cel pe șosea, mai exact, la Turul Franței. La fel ca 7 zile… și acesta a fost făcut în colaborare cu HBO.

Înainte de premiera din SUA (în 8 iulie) se zvonea că în film apare și Lance Armstrong. Ei, bine, acum, după premiera din România (în 18 iulie), pot confirma: da, el e, în… haină de blană și cască pentru a nu fi recunoscut! Se pare că unii nici nu l-au recunoscut fiindcă în siteul hbo.ro nu e nici măcar amintit în text, necum în distribuție, deși apare pe generic. Însă epoca ridiculizată nu este cea a lui Armstrong, ci ediția din 1982, Armstrong fiind pe post de… comentator de specialitate.

La fel ca 7 zile în Iad și Tour de Pharmacy este notat la imdb.com cu 7,1 din 10, însă acum umorul este și mai grotesc, iar sexualitatea e mai accentuată, motiv pentru care este interzis minorilor (ghinion!).

Pe lângă Lance, în film apar și alte figuri binecunoscute: Mike Tyson, Jeff Goldblum, Dolph Lundgren, ca să-i amintesc doar pe câțiva.

Dacă nu-l prindeți când e difuzat la TV, îl puteți vedea în siteul hbogo.ro. Merită!

Florin Silea

sursă foto: cinemagia.ro