simona-halep-locul-1-mondial-7-septembrie-2017-ora-11-11Începând din 7 octombrie 2017, ora 11:11, Simona Halep a intrat în istoria tenisului, devenind liderul clasamentului feminin, eveniment marcat în siteul WTA prin cuvintele: „Halep makes history, becomes 25th WTA World No. 1” (Halep face istorie, devine al 25-lea nr. 1 mondial WTA)!

Prea multe nu mai sunt de comentat după ce Halepica a jucat tactic cu Ostapenko cum aș fi jucat și eu, însă, firește, la un alt nivel tehnic, de aceea ea a lider mondial pe teren, iar eu sunt lider mondial în a o critica din fotoliu. E îmbucurător că, se pare, Simona Halep s-a lăsat convinsă că chiar poate juca tenis și nu oricum, ci la nivel înalt. Poate trebuia să vină Andrei Pavel ca s-o convingă de acest lucru…

simona-halep-locul-1-mondial-7-septembrie-2017-ora-11-11-2Nu-mi rămâne acum decât să sper că nu se va întâmpla ca în trecut, când a mai avut perioade în care a jucat tenis, dar se plictisea destul de repede și revenea la jocul plicticos, pe mijlocul terenului, la racheta adversarei. Însă dacă va continua stilul de joc de la Beijing, la tușe, atunci nu doar că va câștiga mai multe turnee de Grand Slam, dar va ajunge și cea mai bună din lume! Da, știu că am scris că nu va câștiga niciodată un turneu de Grand Slam, dar se pare că Andrei Pavel vrea să-mi demonstreze că n-am dreptate. M-aș bucura să fie așa!

Până atunci, tot un citat din WTA: „Congratulations, Simona Halep!”

Și, dacă tot suntem la capitolul „felicitările, masa și dansul”, Halep merită felicitări și pentru implicarea în acțiuni sociale, cum este și cea în care a intrat acum o lună, Little Star Foundation, a unei foste nr. 2 mondial, Andrea Jaeger (licențiată în teologie), care ajută speranțele sportive aflate în momente dificile financiare sau medicale, fondatoarea solicitându-i ajutorul în conducerea organizației. Simona a fost de acord și a făcut și o donație de 10000 USD, spunând: „I am excited to team up with Andrea Jaeger’s Little Star Foundation Youth Olympics Project. Like Andrea, my heart is in helping children. We hope you join us to make a difference to Young Olympians and children suffering from poverty, disease and lack of opportunity.”

Florin Silea 

surse foto: wtatennis.com,

gsp.ro