simona-halep-china-open-2017Înainte de meci, pariam averile lui Bill Gates și Warren Buffett pe victoria Șarapovei împotriva lui Halep. Recunosc, până acum n-am văzut nici un meci de-al Simonei la China Open, dar m-am bazat pe ce-am văzut în ultimii vreo doi ani, un joc fricos și plicticos.

Nu știu dacă e influența lui Andrei Pavel, care o însoțește în China, cert este că Halep a jucat ceea ce trebuia să joace de demult: primul serviciu bun și lunguri de linie atât cu forehandul, cât și cu reverul, n-a mai căutat să returneze la racheta adversarei, nu cumva s-o supere dac-o face să alerge după mingi, și din când în când a trimis-o și după țigări!

Ei, după ce-a caftit-o și pe Maria Șarapova, poate-i vine mintea la cap și va intra pe teren ca favorită, nu ca mielul dus la tăiat! Și poate a învățat o dată pentru totdeauna că cine nu „rișcă” nu câștigă. Plus că, jucând cum a jucat acum cu Șarapova, nici nu se plictisește, nici nu ne plictisește…

Bine, Halepico, mamă, vezi că poți!? (n.r. În codul meu, Halep e la începutul meciului, Halepica e dacă învinge și Haleapa e atunci când pierde.)

Florin Silea

sursă foto: wtatennis.com/Getty Images