simona-halep-invingatoare-wimbledon-2019Cine n-a văzut finala de la Wimbledon între Simona Halep și Serena Williams ar putea crede că Williams a avut ghinion (13 iulie), pierzând cu 2-6 2-6 în 55 de minute! Cine a văzut meciul, nu poate spune decât: Oau, Simona Halep, jos pălăria! La bun-simț Halep a câștigat de la intrarea pe teren, ea salutând publicul, în timp ce Serena n-a catadicsit să răspundă aplauzelor.

La un moment dat, cineva întreba în contul Facebook al Eurosport România dacă meciul cu Svitolina a fost cel mai bun pe iarbă făcut de Halep. Eu am zis că a fost cel pierdut cu Kerber în sferturile de finală din 2016, 7-5 7-6(2). Acum e clar că finala din 2019 este cel mai bun și nu doar prin prisma scorului, ci prin tăria psihică de care a dat dovadă, ceea ce i-a permis să joace aproape perfect: doar 3 greșeli neforțate! Aceasta i-a făcut pe Mats Wilander și Barbara Schett să afirme la Eurosport că acesta e cel mai bun meci de până acum al Simonei Halep.

De semnalat că doar Mihaela Buzărnescu a reușit să-i ia un set campioanei în acest turneu.

the-man-in-the-hat-david-spearingVictoria e cu atât mai importantă fiind obținută nu doar în fața reprezentantelor Casei Regale a Marii Britanii, Kate, ducesă de Cambridge (în fața căreia Halep a făcut o reverență în timp ce ducesa a dat mâna cu ea când a felicitat-o după meci) și Meghan, ducesă de Sussex, ci și a celui mai celebru fan, Martina Navratilova (deținătoarea recordului de titluri la Wimbledon, 9 la simplu feminin), aflată cu soția în loja regală. De remarcat și faptul că „the man in the hat” (omul cu pălărie), David Spearing, a fost în loja Simonei. Cine este venerabilul domn? Are 83 de ani, este steward onorific la Wimbledon și nu a lipsit o zi de la turneu din 1974! A fost prezent la finalele din ultimii 40 de ani (Express susține că are mai multe prezențe la finalele de Wimbledon decât Federer, Navratilova și Sampras la un loc) și are cel mai bun loc începând cu 1998: „It’s as good as anything in the Royal Box. They are looking right behind while I’ve got a slight angle which is lovely.”

Florin Silea

surse foto: wimbledon.com

express.co.uk/ALPHA