bjarne-riisBjarne Lykkegård Riis (poreclit Ørnen fra Herning și MR. 60 – Vulturul din Herning și D-l 60) și Lars Seier Christensen, alături de asociatul lor, Jan Bech Andersen, președintele clubului de fotbal Brøndby IF, și-au văzut visul cu ochii: vor fi prezenți la startul danez al Turului Franței 2021 cu o echipă de World Tour, după ce Virtu Cycling Group (la care cei 3 sunt acționari) a cumpărat o treime din NTT Pro Cycling de la proprietarul și fondatorul Douglas Ryder.

Ca urmare a acestei tranzacții, Riis va fi cel care va conduce echipa din punct de vedere sportiv, ajutat de foștii săi rutieri de la CSC, danezii Lars Bak și Lars Michaelsen. Pe lângă aceștia, anterior anunțului au fost angajați mai mulți colaboratori ai lui Riis de la fostele lui echipe: doi medici, doi soigneuri și un mecanic.

Echipa continentală de bărbați Waoo, deținută de Virtu Cycling Group, va continua și în 2020, dar bijuteria Virtu Cycling Group, echipa feminină de elită Virtu Cycling, nu va mai fi refăcută. După cum se știe, aceasta și-a încetat activitatea la sfârșitul anului trecut din cauza lipsei de finanțare, chiar dacă a fost trecută pe afișul inițial al cursei feminine a lui Cadel Evans. [S.F.D.]

sursă foto: wikipedia.org/Flikr/Velo Steve