După cum am mai scris, sunt convins că şi „guvidele” e un virus născocit de minte omenească, la fel ca „păsărilă”, ăla cu gripa aviară de-acu’ câţiva ani. Până zilele trecute eram convins că e mâna chinezilor, mai ales că în Wuhan se află un mare laborator de cercetări biologice, Institutul de Virologie Wuhan. Numai că, prin siteuri din China a apărut încă din februarie informaţia că CIA ar fi lansat virusul, după care, mai în zilele noastre, au început şi oficiali chinezi să arate cu degetul spre americani. Sigur, întotdeauna sunt două entităţi de vină: CIA şi presa, numai că scenariul chinezilor are ceva noimă…

Ei spun că virusul a fost adus de sportivi americani care au participat la Jocurile Mondiale Militare, competiţiei desfăşurată între 18 şi 27 octombrie 2019 în… Wuhan. Faptul că au fost cazaţi în apropierea pieţei unde a apărut, cică, primul caz, e mai puţin relevant, important este că unii medici au susţinut că au fost câţiva militari americani care au avut o formă ciudată de pneumonie. Pe de altă parte, tot în mediul online chinez, unii au remarcat că pe militarii americani i-a durut fix în cot de competiţie, având rezultate slabe, de unde au tras concluzia că ei de fapt veniseră cu altă misiune acolo. Dacă ne uităm la rezultate, ai noştri au fost pe 23 cu o medalie de aur, 4 de argint şi 3 de bronz, în timp ce americanii au fost pe 35, fără nici un aur, 3 de argint şi 5 de bronz! În urmă cu 4 ani yankeii au fost pe 23, cu 2 de aur, 2 de argint şi 2 de bronz.

Mai este, însă, un element care mi-a atras atenţia: Zero Hedge a numit o cercetătoare de la Institutul din Wuhan ca fiind creatoarea virusului. Nu numai c-a numit-o, dar i-a dat adresa, fotografia şi numărul de telefon! Probabil că au făcut rost de ele de la hackerul Gigi, nu pot să cred că acele date le-au fost livrate de vreun serviciu de spionaj! Na, peste poate! Pentru acel articol, în care nu aduceau nici o probă, atât Facebook, cât şi Twitter au suspendat contul siteului. Facebook a ridicat ulterior suspendarea motivând că a fost o eroare a sistemului automat de detectare a spamului, dar la Twitter a rămas suspendare permanentă pentru că a încălcat regulile antimanipulare ale platformei. Puteţi găsi informaţii – deloc măgulitoare – despre siteul cu pricina şi proprietarului lui, un bulgar din SUA, eu dau acum doar ce-a zis fostul redactor Colin Lokey într-un interviu dat în 29 aprilie 2016 pentru Bloomberg: „I can’t be a 24-hour cheerleader for Hezbollah, Moscow, Tehran, Beijing, and Trump anymore. It’s wrong. Period. I know it gets you views now, but it will kill your brand over the long run. This isn’t a revolution. It’s a joke.”

Acum, în ce-i priveşte pe ruşi, imparţiali ca tot românul, arată tot spre americani, într-un articol publicat în Zvezda, site al Ministerului Apărării: „Coronavirus: American biological warfare against Russia and China”. Chestia e că şi în lumea arabă mulţi merg pe ideea că e mâna americanilor, unii băgând şi Israelul în cârdăşie, ţinând cont că Iranul e printre cele mai afectate ţări. De altfel, fostul preşedinte iranian Mahmoud Ahmadinejad, a trimis în 9 martie o scrisoare la ONU în care afirmă că: „[…] it is clear to the world that the mutated coronavirus was produced in lab” şi că este „a new weapon for establishing and/or maintaining political and economic upper hand in the global arena.”

Evident că şi americanii au teoriile lor, unii considerând că de vină este Institutul din Wuhan, alţii mergând şi mai departe, susţinând că democraţii şi ruşii au exacerbat criza ca să-l doboare pe Trump.

Acum, analizând aceste situaţii – însă, vă avertizez, eu judec ca un om citav la minte, deci, nu sunt cel mai bun reper – eu mă gândesc aşa: ce-aş fi făcut eu dacă voiam să deţin poziţia dominantă la nivel global, indiferent cât de belicos aş fi, dar, totuşi, citav la minte? Never ever n-aş fi lansat un virus, nici măcar în Groapa Marianelor, atâta vreme cât n-am antidot! Sigur, dacă aş fi nebun, l-aş lansa! Plecând de la presupunerea (da, ştiu şi eu din filmul J.I. Jane că: „Presupunerea e mama greşelii!”) că acei ce ne conduc nu sunt nebuni, explicaţia pe care o văd este că americanii au creat virusul, dar nu au făcut încă antidotul. Probabil că din laborator a fost cineva contaminat accidental şi l-a transmis involuntar unuia dintre militarii americani care au participat la JMM de la Wuhan, de la care s-au îmbolnăvit alţi militari şi pe urmă s-a extins şi la băştinaşi. Voila!

Florin Silea