Mare fierbere mare printre proști și proaste. Sări, lume, că s-a interzis avortul în SUA! Nu l-a interzis nimeni, nici însuși Dumnezeu. Curtea Supremă a SUA n-a făcut decât să constate că în Constituția țării nu scrie nimic despre avort, deci, nu este un drept constituțional. Ca urmare, a anulat cu 6-3 o decizie a aceleiași instituții, care data din 1973, în procesul Roe contra Wade, și a hotărât că statele sunt competente să-și facă propria lege privind avortul.

De fapt, totul a pornit tocmai de la o lege privind avortul, dată de statul Mississippi, care a fost contestată la Curtea Supremă, cea care are rol și de curte constituțională. Legea prevedea interzicerea avortului după 15 săptămâni de sarcină, evident, cu excepții. În România, ca situație generală se admite avortul dacă sarcina nu a depășit 14 săptămâni. Anul acesta și Franța, al cărei preș. urlă ca din gură de șarpe acum, a adoptat tot termenul de 14 săptămâni, anterior fiind 12 săptămâni. În Florida, stat condus de un republican, din acest an sunt interzise, în general, avorturile după 15 săptămâni. Cel mai restrictiv, din câte știu, este Texas, unde avortul este interzis după ce se aude prima bătaie de inimă a fătului, adică după a 6-a săptămână de sarcină.

Ca urmare, cine susține că în SUA Curtea Supremă a interzis avortul, ori e tâmpit, ori e janghină!

Voi cam cum credeți că sunt Biden, Trudeau și Macron, care le-au obligat (și) pe femei, inclusiv gravide, să se injecteze cu ser experimental despre care se afirma că este vaccin împotriva COVID, ulterior dovedindu-se că e ineficient, iar acum urlă că femeile nu au dreptul să aleagă avortul?

Ca un sfat din experiența de viață, evitați avortul, sunt alte metode contraceptive mai puțin riscante și traumatizante!

1. În primul an de facultate, pe vremea lui Pingelică, când avortul era interzis cu câteva excepții, o colegă a murit în urma unui avort ilegal.

2. În anul 3, o altă colegă a făcut avort ilegal. În cazul ei consecința a fost dramatică, nu tragică – cei 5000 de lei cu care voia să meargă pe Litoral i-a dat medicului.

3. O studentă la medicină a făcut avort. Nu știu dacă legal sau ilegal. Cert este că a avut noroc că după Revoluție a venit o echipă de medici din SUA, iar șeful echipei a descoperit că rămăsese cu chist și a operat-o, altfel putea face complicații.

Cum de au rămas gravide niște tinere educate?

O să vă povestesc o întâmplare aflată de la un coleg de școală care a asistat la ea, la sfârșitul anilor ‘70.

Un tânăr iese furios dintr-o tutungerie după ce vânzătoarea i-a spus că nu are protexuri: ”Băga-mi-aș pula, în țara asta nici să te fuți nu mai poți!”

Acum, cele care rămân gravide fără să vrea după o relație sexuală consimțită, nu au nici o scuză pentru că sunt atâtea mijloace contraceptive. Prostia nu e o scuză!

Florin Silea