image Institutul European pentru Democraţie Participativă – Qvorum organizează o nouă ediţie a programului de training  „Învaţa cum să interacţionezi activ cu actorii decizionali europeni!”. Acesta este structurat în două module, care se vor desfăşura la Bucureşti şi la Bruxelles în luna martie.

Cui îi este adresat: angajaţilor din mediul de business (multinaţionale, asociaţii profesionale, patronate, sindicate), angajaţilor din instituţiile publice, ziariştilor, ONG, studenţilor şi absolvenţilor care interacţionează sau vor interacţiona în activitatea profesională cu procesul decizional european.

Metoda de pregătire este orientată către rezultat: sunt prezentate conceptele teoretice şi se pune accentul pe componenta practică.

Modulul I – Bucureşti, 28 februarie – 2 martie 2011: Cum funcţionează în realitate instituţiile europene?

Trainingul este menit să ofere informaţii de actualitate şi mai puţin cunoscute publicului larg privind funcţionarea instituţiilor UE şi factorii care influenţează procesul decizional european. Cursul se bazează pe interactivitate, exemplificări concrete şi simularea procesului legislativ şi a activităţilor de lobby.

Pregătirea este condusă de către experţi implicaţi în procesul decizional de la Bruxelles.

Limba de lucru: cursanţii care doresc să îşi îmbunătăţească cunoştinţele de terminologie specifică pot opta pentru desfăşurarea trainingului în limba engleză.

Modulul II – Bruxelles,  27 – 30 martie 2011: Învaţă direct de la profesioniştii europeni!

În cadrul vizitei de studiu de la Bruxelles se facilitează întâlniri cu eurodeputaţi, funcţionari publici europeni, lobbyşti, reprezentanţi ai confederaţiilor patronale şi sindicale, think tankurilor (n. Silpres – asociaţii sau organizaţii de consiliere în diverse domenii) şi organizaţiilor neguvernamentale care şi-au stabilit birouri de reprezentare la Bruxelles.

Interlocutorii sunt profesionişti de diferite naţionalităţi cu vastă experienţă în funcţionarea instituţiilor europene.

Programul este menit  să ofere beneficiarilor informaţii mai puţin cunoscute publicului despre  felul cum interacţionează actorii politici, instituţionali şi privaţi în cadrul procesului decizional european, precum şi despre oportunităţile de lucru şi stagii de practică la Bruxelles.

Limba de lucru: programul se va desfăşura în limbile română şi engleză; participanţii trebuie să aibă cunoştinţe medii de limba engleză.

Urmând acest program de pregătire veţi acumula cunoştinţe privind:

● Rolul, atribuţiile şi structura fiecărei instituţii europene

● Tipurile de acte şi traseul legislativ european

● Decidenţii politici aflaţi la Bruxelles, interesele acestora şi raporturile de putere dintre ei

● Grupurile de interese şi practicile de lobby la nivel european

Taxele de participare la program:

Taxa Modul I: participarea la acest modul se va face pe baza achitării unei taxe de 400 de lei (studenţii, masteranzii şi angajaţii ONG beneficiază de reducere 25%).

Taxa Modul II: participarea la acest modul se va face pe baza achitării unei taxe de 600 de euro. Taxa include cheltuielile de cazare, transport internaţional şi local la Bruxelles (plecarea se face de la Bucureşti). La aceasta se pot aplica următoarele reduceri:

● Puteţi beneficia de 10% reducere pentru early-booking până la 15 ianuarie 2011

● Puteţi beneficia de 5% reducere pentru înscriere până la 19 ianuarie 2011

● Pentru fiecare persoană care se înscrie la recomandarea dumneavoastră beneficiaţi de 10% reducere.

Reducerile nu sunt cumulative, însă se va aplica reducerea cea mai favorabilă beneficiarului.

Notă: puteţi opta pentru participare numai la modulul Bucureşti sau numai la modulul Bruxelles. Pentru modulul II vor avea prioritate la selecţie persoanele care au participat deja sau urmează să participle la modulul I.

Persoanele care se înscriu la întregul program de pregătire (modulele I + II) vor beneficia de o reducere de 50% pentru modulul I, care se desfăşoară la Bucureşti.

Procedura de înscriere: Aşteptăm CV dumneavoastră la adresa  office@qvorum.ro. Vă rugăm să menţionaţi în subiectul e-mailului numele trainingului pentru care aplicaţi şi modulul sau modulele pe care doriţi să le urmaţi (I, II sau I + II).

Doar persoanele selectate vor fi contactate pentru informaţii suplimentare.  Data limită până la care se acceptă înscrieri este 27 ianuarie 2011.

Numărul de locuri este limitat. Persoanele care au participat şi la alte programe de pregătire organizate de către Institutul Qvorum vor avea prioritate.

Pentru detalii accesaţi siteul http://qvorum.ro/trainings/bruxelles sau contactaţi-ne la tel: 0311076961.

Institutul European pentru Democraţie Participativă – Qvorum este o organizaţie nonguvernamentală ce se dedică stimulării participării cetăţenilor şi partenerilor sociali în procesul de formulare a politicilor la nivel naţional şi european.

Iulia Popescu,
manager de proiect,
Institutul European pentru Democraţie Participativă-Qvorum