Sorana Cîrstea n-a ţinut cont nici de clasarea WTA (locul 99), nici de faptul că nu e printre favorite, aşa că a bătut-o pe Alexandra Dulgheru (locul 35 în lume, favorită 27) cu 6-2 7-5 şi s-a calificat în turul III. Până în sferturi de finală – cea mai bună participare la Roland Garros, în 2009 – mai are, însă. Meciu următor este cu favorita nr. 6 (locul 7 în Clasamentul WTA), chinezoaica Na Li.

Dulgheru se poate consola cu calificarea la dublu, alături de Magdalena Rybarikova (Slovacia), după ce le-au eliminat cu 3-6 6-3 6-1 pe chinezoaicele  Shuai Peng, Jie Zheng, favorite 10.

Ziua a fost marcată de eliminarea favoritei nr. 2 (locul 2 şi la nivel mondial), Kim Clijster (revenită după o accidentare), de către olandeza Arantxa Rus (nu mă întrebaţi dacă are vreo legătură cu România fiindcă n-am găsit nici o referire la originile părinţilor ei, iar ea e născută în Olanda) – fostă cea mai bună junioare din lume, dar acum abia pe locul 114 la senioare – cu 3-6 7-5 6-1, după ce Clijters a avut două mingi de meci în setul al II-lea.

Florin Silea