După două premiere absolute pentru România – Hypocrisy şi HateSphere – Festivalului METALHEAD Meeting 2013 se îmbogăţeşte cu una dintre cele mai iubite trupe de gothic/doom metal din Europa: Lake of Tears.

Lake of Tears a fost înfiinţată la începutul anilor ‘90 de către Daniel Brennare, Jonas Eriksson, Mikael Larsson şi Johan Oudhuis. Primul lor album, intitulat Greater Art, a fost lansat în 1994 şi abordează un stil doom metal, care ulterior a evoluat considerabil pentru a ajunge să includă influenţe de rock psihedelic, metal progresiv, şi, cel mai recent, death metal.

Adevărata consacrare Lake of Tears a venit cu binecunoscutul album Headstones, care a  uimit criticii şi fanii deopotrivă. Lansat în 1995, Headstones abordează un stil mai melodic şi melancolic, iar versurile trec şi ele prin schimbări importante, oglindind preocuparea lui Brennare pentru motive fantastice, care se vor regăsi şi pe viitoarele albume.

Componența Lake of Tears

Daniel Brennare – voce/chitară (1994–prezent)
Mikael Larsson – chitară bas
Johan Oudhuis – tobe
Fredrik Jordanius – chitară solo

Discografie

Greater Art (1994)
Headstones (1995)
A Crimson Cosmos (1997)
Forever Autumn (1999)
The Neonai (2002)
Black Brick Road (2004)
Moons and Mushrooms (2007)
illwill (2011)

 

Pe lângă Lake of Tears, METALHEAD MEETING îi va avea ca invitați de marcă pe suedezii de la Hypocrisy, aflaţi pentru prima oară în România, cărora li se adauga HateSphere.

sursa: Sonia Lodi,
Managing Partner, Gala MGMT & PR