Fac ce fac securiștii americani și iar pică de proști, vrând cu orice preț să confirme ce-am scris după dezvăluirile lui Snowden. Încă o dată s-a dovedit că am avut dreptate susținând că volumul mare de informații colectate cu toptanul mai mult te încurcă decât te ajută. Da, poți avea satisfacția că ai aflat, în sfârșit, rețeta secretă de zacuscă a lu’ mam-ma’e, dar iote că n-ai băgat de seamă că se pregătește un atac terorist!

Probabil că ați aflat deja despre atacul de la o unitate a Marinei Militare a SUA, din Washington, aflată la 2,6 mile de Casa Albă și la distanță mai mică față de clădirea Congresului. Mai mult, atacul armat s-a produs chiar în clădirea Comandamentului!

Cum la această oră nici forțele de poliție și de securitate nu știu pe ce lume se află, nu mă hazardez să mă bazez pe informațiile și speculațiile lor. Două lucruri sunt însă certe: la un spital au fost aduși un polițist și două femei, cele 3 persoane fiind rănite, iar la un alt spital a decedat o persoană rănită.

Important, după cum subliniam la început, este că securiștii lui Obama și-au dovedit încă o dată prostia, nefiind în stare să preîntâmpine acest atac. Nu-i vorbă, nici Obama habar n-are despre ce vorbește. Potrivit Bloomberg, acesta a catalogat atacul ca fiind „Coward act”, dovedind că habar n-are de strategie militară elementară! Și nici cei din jurul lui, fiindcă nu l-ar fi lăsat să spună așa prostie! Orice pifan știe că o unitate militară este un obiectiv militar. Da, la World Trade Center, obiectiv civil, a fost un atac laș. La Maratonul de la Boston (după cum susține CNN, echipa care i-a descoperit pe cei doi frați a fost trimisă și la cazul de la Washington) a fost un atac laș. Aici, însă, nu. Și-i mai dau o informație: atât Casa Alba, cât și Capitol Hill sunt tot obiective militare, la fel ca Pentagonul!

Poate sunt unii care mă vor contrazice și vor spune că atât Casa Albă, cât și Capitol Hill devin obiective militare doar în caz de război. Păi nu se bat SUA cu pumnul în piept că sunt în război cu terorismul?… Fiindcă mă îndoiesc că cel care a tras (la ora redactării nu erau confirmați mai mulți trăgători, existau doar speculații ale autorităților) a făcut-o fiind nemulțumit de fluturașul de salariu sau că și-a prins partenera cu altul.

Apropo: ce credeți, o fi vreo legătură între data atacului și faptul că Obama avea pregătit un discurs la împlinirea a 5 ani de la debutul crizei economice? Sau cu faptul că azi a fost dat publicității raportul ONU referitor la folosirea sarinului în războiul intern din Siria?

Florin Silea