ql-romania Festivalul Internaţional EUROPAfest se va derula în această primavară în Bucureşti, între 7 şi 13 mai, reunind peste 20 de trupe de jazz, blues şi pop din Europa şi SUA. QL va reprezenta România pe scena festivalului şi va ţine piept valului de muzică bună venită din toate colţurile lumii. O singură prezenţă românească: una, dar bună!

Voci puternice, charismă, texte cu substanţă, instrumentişti care dau viaţă unor piese ce îţi trezesc stări de mult timp uitate. Pe scurt, QL – singura trupă de funk din România, singura care cunoaşte abordarea corectă a unui gen muzical neglijat pe nedrept. Muzica lor îmbină ritmurile saxofonulul cu cele de pian, tobe, chitară şi trombon, dând siguranţa unui jazz pur, liber, degajat.

Întreaga lor prezenţă constituie o noutate pe piaţa muzicii româneşti şi nu numai. „Trupa QL este o ciudăţenie: are paşaport european, dar practică un soul-jazz american, de calitate", după cum mărturiseşte celebra Sheyla Bonnick într-unul dintre concertele la care a fost invitată.

Pornind de la câteva idei aşternute pe o hârtie, trupa şi-a construit un întreg arsenal muzical, „step by step”, aşa cum spune şi numele primului album lansat. Astfel, QL aduce prin jazz tributuri muzicale lucrurilor frumoase, vremurilor bune, sentimentului de libertate şi dragostei sau redefineşte piese celebre în coveruri pline de fantezie. O călătorie şi o dragoste fantastice pentru stilul de muzică pe care îl interpreteză, un lucru de o frumuseţe rară.

Cunoscuţi până de curând sub denumirea de Quantum Leaps, trupa şi-a lansat primul album exclusiv în Internet, de el putându-se bucura astfel oricine îndrăgeşte muzica lor. Acesta a fost urmat de un turneu de mare amploare în care QL a concertat alături de mari nume din muzica românească şi din străinătate.

Dincolo de timpuri, tendinţe sau toane, rămâne muzica, în forma ei pură. QL există prin şi pentru muzica adevarată. În România se poate face muzică bună la nivel internaţional, iar QL va fi prezentă pe scena EUROPAfest, care pune accent pe calitate şi nu pe comercial, pentru a vă demonstra acest fapt prin producţiile lor pline de candoare şi dichis.

EUROPAfest este singurul festival din Europa care reuneşte într-un singur eveniment jazz, blues, pop şi clasic. Sub sloganul „Festivalul oferă! TU alegi!” acesta oferă o agendă bogată:

– concert de Ziua Europei

– concerte de jazz, blues şi pop cu trupe consacrate din Europa şi SUA

– Bucharest International Jazz Competition

– Caffe Festival

– Jeunesses International Music Competition – pian

– Gala EUROPAfest

Bogdana Horaţiu,
director programe, jmEvents.ro