open-society-shorts Fundaţia Soros România lansează concursul de film de scurtmetraj Open Society Shorts.

Competiţia se înscrie în cadrul iniţiativelor mass-media pe 2010 ale Fundaţiei Soros România şi se adresează în primul rând studenţilor de la facultăţi de profil din România (regie film, media, jurnalism etc.), dar şi autorilor amatori pasionaţi de filmul digital.

Sunt acceptate în competiţie filme documentare, de ficţiune, de animaţie, filme experimentale sau de artă de maxim 15 minute. Filmele trebuie să surprindă porţiuni din România actuală, cu focus pe problematici de interes larg pentru societate. Cu titlu de exemplu, pot fi abordate tematici ce ţin de drepturile omului, minorităţi, mediu, sănătate, politicul în general, fenomene sociale contemporane ca migraţia etc.

Sunt admise doar filmele realizate în 2009 şi după.

Competiţia are două secţiuni:
 student – producţii ale studenţilor la facultăţi de profil
 emerging – producţii independente ale autorilor români amatori interesaţi de producţia de film.

Juriul va fi format din profesionişti din domeniu. Componenţa juriului va fi anunţată după expirarea termenului pentru înscriere.

Formularul de înscriere se găseşte în siteul Internet al Fundaţiei Soros, la adresa: http://soros.ro/ro/program_articol.php?articol=192

Termenul limită pentru trimiterea formularului de înscriere este 3 mai 2010, ora 16:00.

Rezultatele competiţiei vor fi anunţate în jurul datei de 17 mai 2010.

Premii

  • Student: cel mai bun film – 500 USD
  • Emerging: cel mai bun film – 500 USD
  • Premiul Open Society Shorts 2010 – cel mai bun film al competiţiei – 500 USD

Câştigătorii vor putea participa la câteva sesiuni speciale ale workshopului EuroDOC, destinat filmakerilor profesionişti, în luna iunie 2010, la Timisoara, fără a plăti taxele de participare şi cheltuielile conexe. Ulterior, câştigătorilor li se oferă posibilitatea de a lucra în regim de internship cu cineaşti profesionişti la realizarea unui film documentar.

De asemenea, cele mai bune filme vor fi prezentate într-o secţiune specială a unui festival internaţional dedicat filmului de scurtmetraj, octombrie 2010.

Condiţii de participare:

Un autor poate inscrie în competiţie maxim două filme.

Nu se percepe nici o taxă de inscriere a filmului în competiţie.

Filmele trebuie trimise pe DVD (preferabil în format Quicktime sau DVD), pe adresa str. Căderea Bastiliei, nr. 33, sector 1, 010613, Bucureşti cu mentiunea „pentru competiţia Open Society Shorts”, secţiunea (STUDENT sau EMERGING).

Pentru informaţii suplimentare, vă invităm să luaţi legătura cu Adrian Răspopa, coordonator de programe al Fundaţiei Soros România, tel: 021.212.11.01/02, e-mail: araspopa(at)soros(dot)ro

Fundaţia Soros România