Declaraţie de presă

„Preşedintele Traian Basescu i-a dezinformat, din nou, pe români. La plecarea spre Bruxelles şeful statului declara foarte vehement că România va primi cartonaş roşu de la Comisia Europeană, pe motiv că în anii 2007 şi 2008 am cheltuit banii europeni iresponsabil. Aceste afirmaţii denotă faptul că preşedintele României fie era în necunoştinţă de cauză, fie din rea credinţă a încercat să manipuleze opinia publică. La finalul întâlnirii cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, şeful statului român nu a mai făcut aceleaşi declaraţii care au creat confuzii.

În realitate, Comisia Europeană  nu a făcut încă nici  un audit pe operaţiuni. Nu există corecţii financiare pentru anii 2007, 2008 sau 2009 şi, deci, este foarte clar că România nu ar avea cum să fie penalizată din acest punct de vedere în ceea ce priveşte fondurile structurale.

În acest fel, preşedintele Traian Basescu a încercat sa facă şi la Bruxelles ce face, în mod constant, în ţară: să abată atenţia de la incompetenţa Guvernului PDL aruncând vina asupra Guvernului PNL.”

Ramona Mănescu,
coordonatoarea ALDE în Comisia de dezvoltare regională a Parlamentului European