Ramona Manescu

Coordonatoarea liberalilor europeni în Comisia pentru dezvoltare regională a Parlamentului European, Ramona Mănescu, a solicitat, printr-o intervenţie în scris, adoptarea cât mai rapidă a raportului privind simplificarea procedurilor de accesare a fondurilor europene. În baza acestuia, cele cinci state membre cele mai afectate de criza economică, printre care şi România, vor primi sprijin financiar semnificativ.

„Cu atât mai mult acum, în contextul crizei economice, avem nevoie de măsuri de redresare rapidă. Este extrem de important să adoptăm acest raport cât mai curând posibil pentru a oferi Statelor Membre (sic! statelor membre) cele mai afectate de criză sprijinul financiar necesar redresării economice. Prin urmare, consider că alocarea avansurilor în procent (sic! procentaj) de 4% din Fondul Social European şi 2% din Fondul de Coeziune, reprezintă cea mai bună soluţie pentru aceste ţări care se confrunta cu mari probleme de lichidităţi şi care astfel vor beneficia de un ajutor consistent.”

Eurodeputata liberală a subliniat că România trebuie să utilizeze aceşti bani cât mai eficient pentru a-i ajuta pe oamenii afectaţi direct de incapacitatea guvernanţilor de a scoate ţara din criză.

„Adoptarea rapidă a acestui raport este foarte importantă pentru ca astfel cetăţenii să poată beneficia de avansurile din fondurile europene pe care România le va primi. Aceşti bani ar trebui utilizaţi pentru a menţine locurile de muncă, a îmbunătăţi nivelul calificărilor profesionale şi, implicit, pentru a preveni şi combate şomajul. Îi cer guvernului Boc (sic! Guvernului), care până acum şi-a dovedit incompetenţa, ca măcar în al doisprezecelea ceas să utilizeze cu maximă eficienţă aceşti bani, pentru români.”

Raportul care prevede simplificarea procedurilor de accesare a fondurilor europene a fost dezbătut aseară în plenul Parlamentului European şi urmează să fie votat la începutul lunii mai. Documentul a fost adoptat de Comisia pentru dezvoltare regionala pe 17 martie 2010.

Dana Otilia Cotoară,
ofiţer de presă al Delegaţiei PNL în Parlamentul European

Sursă foto: www.ramona-manescu.ro