Statul român s-a dezvoltat aberant.

Dincolo de problemele de inteligenţă, moralitate sau competenţă ale persoanelor care deţin cele mai importante funcţii publice, statul român are o problema de fond, care anulează orice şansă de progres: a devenit cel mai mare duşman al propriilor cetăţeni.

Statul roman îşi impozitează sălbatic proprii cetăţeni, le reduce abuziv salariile, le anulează dreptul legal la pensie, le falimentează discreţionar afacerile şi nu pierde niciun prilej să-i umilească, să le demonstreze forţa arbitrariului şi arbitrariul forţei.

Această combinaţie de hoţie şi violenţă se numeşte, în orice dicţionar juridic, tâlhărie!

Statul tâlhar nu oferă niciun avantaj adevărat cetăţenilor săi. Nu construieşte nimic. Distruge orice entuziasm bine intenţionat şi orice iniţiativă care iese din logica sa viciată. Nu îşi îndeplineşte obligaţii esenţiale precum asigurarea unui sistem de educaţie competitiv, a unui sistem de sănătate eficient sau a unui nivel decent de protecţie socială.

Statul tâlhar este un organism cinic şi egoist, preocupat exclusiv de propria supravieţuire şi de prosperitatea stăpânilor săi. Ignoră valoarea, ba chiar o sancţionează pentru a-şi proteja propria impostură.

Dincolo de mize şi repere subiective, statul tâlhar este o realitate contondentă, care distruge destinul naţiunii române.

Dan Voiculescu”

Text publicat pe blogul senatorului Dan Voiculescu, duminică, 25.04.2010.

Biroul de presă al Partidului Conservator