angus-malcom-young-acdc-bucuresti-17-05-2010 Concertul susţinut de legendarii australieni de la AC/DC în seara de 16 mai, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti a fost cu siguranţă cel mai mare show pe care l-a văzut România până acum.

Cei de la AC/DC au adus pe scenă un clopot uriaş, o locomotivă, tunuri, efecte pirotehnice, confeti şi o energie debordantă, care a electrizat publicul din primul moment până în ultimul moment al concertului. Solistul Brian Johson şi chitaristul Angus Young au fost într-o formă de zile mari şi au arătat tuturor ce înseamnă un concert adevărat.

Cu o participare de peste 50.000 de persoane, din punct de vedere logistic concertul AC/DC a însemnat o desfăşurare impresionantă de forţe de securitate, aproximativ 300 de metri de puncte de vânzare amenajate, 300 de toalete ecologice şi o organizare susţinută de peste 400 de persoane implicate în producţie. Scena a fost montată pe parcursul a cinci zile cu ajutorul a doua macarale de câte 70 de tone fiecare, cu o înălţime de câte 60 de metri, iar demontarea ei va dura două zile. În ceea ce priveşte aspectele tehnice, scena a avut 66 de metri lăţime, 22 de metri adâncime şi 24 de metri înălţime, fiind cea mai mare structura de acest gen din lume. Locomotiva de pe scenă a cântărit nu mai puţin de 3,5 tone.

acdc-bucuresti-public-17-05-2010 Pe lângă showul impecabil, publicul român a fost cu adevărat impresionant, o mare de „corniţe” roşii cântând alături de trupă aproape fiecare vers. Aşteptarea de peste 35 de ani a meritat, iar românii au fost pe măsură idolilor lor.

Organizatorii doresc să mulţumească tuturor partenerilor care au susţinut acest mare eveniment şi mai ales publicului, fără de care acest concert nu s-ar fi putut desfăşura. LET THERE BE ROCK!

AC/DC în România a fost un eveniment prezentat de East European Concert şi Marcel Avram, prin asociere cu D&D East Entertainment.

Sonia Lodi,
PR Manager,
D&D East Entertainment

Cu prima afirmaţie, jumătate din redacţia culturalinfo.info este de acord, cealaltă, nu: Liana zice că e de acord, eu, care am văzut concertul Rolling Stones de la Bucureşti, zic c-au fost comparabile. Iar scena stonesilor a fost mai impresionantă (ca dimensiuni fiind comparabilă cu cea folosită de AC/DC), fiind concepută bloc şi cu mai multe efecte de lumină, inclusiv tunuri de lumină care brăzdau cerul (detalii găsiţi la adresa http://stiri.rol.ro/Mega-productia-Rolling-Stones-65513.html). Şi mai poate fi luat în calcul concertul Michael Jackson. Dar mai multe despre spectacol într-un articol separat, care va fi publicat marţi, 18 mai 2010, ziua de luni fiind dedicată recuperării după concert. [S.F.D.]