Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă privind plata diferenţelor salariale cuvenite personalului didactic din învăţământ, pentru perioada octombrie 2001 – septembrie 2004.

Beneficiarii unor hotărâri judecătoreşti de punere în plată vor primi diferenţele de salariu într-o singură tranşă. Personalul didactic care nu a solicitat recuperarea sumelor în instanţă va primi diferenţele de plată în 35 de tranşe lunare, începând cu plata salariilor aferente lunii februarie 2006.

Pentru personalul didactic deja pensionat, care este îndreptăţit să primească aceste sume, ele vor fi acordate în maximum trei tranşe lunare, iar pentru personalul didac­tic care se va pensiona după data publicării OUG, plata se va face eşalonat, în aşa fel încât să fie încheiată la data pensionării acestora.

La nivel naţional, aproximativ 300.000 de persoane vor beneficia de achitarea diferenţelor salariale amintite. (A.R.)

Ştire publicată în Ulpia jurnal, în data de 23 februarie 2006. Iote că Guvernul Tăriceanu putea să respecte hotărârile judecătoreşti şi drepturile cetăţenilor! E drept, pe vremea aceea România era o ţară democratică, condusă de un guvern cu premier citav la cap. [S.F.D.]