În urma analizei făcute de membrii Biroului permanent al Senatului cu privire la organizarea acţiunii „Ziua Porţilor Deschise”, care urma să fie în 28 şi 29 mai, s-a hotărât amânarea desfăşurării evenimentului, „cel mai probabil pentru sesiunea viitoare”, a spus chestorul Senatului, Ioan Chelaru, la finele şedinţei de astăzi, 18 mai 2010. „Momentul nu este propice, şi politic, dar nu numai, pentru organizarea unor astfel de evenimente, care au şi un caracter festiv”, a adăugat senatorul Chelaru.

Biroul permanent a luat în discuţie şi a repartizat comisiilor de specialitate 28 de proiecte de lege şi iniţiative legislative depuse recent la Senat şi a stabilit termene pentru prezentarea avizelor şi rapoartelor. De asemenea, programul săptămânii viitoare va ţine cont de faptul că ziua de 24 mai este stabilită prin lege ca zi liberă, ca urmare a sărbătorii Rusaliilor.

Chestorul Senatului a precizat că a fost amânată pentru săptămâna viitoare constituirea comisiei de anchetă având drept scop investigarea contractelor încheiate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, liderii grupurilor parlamentare urmând să se întâlnească în prealabil pentru a stabili participarea la biroul acestei comisii, în baza algoritmului politic rezultat din alegeri.

Biroul de presă al Senatului