calin-pop Până prin toamnă, când ar trebui să fie gata transpunerea pieselor în stil acustic, formaţia Celelalte Cuvinte va încheia ziua de 17 iulie la Folk You. Cei mai slabi de inimă pot fi liniştiţi; după cum am aflat de la Călin Pop, chitaristul şi vocea trupei, nu vor „armaghedoniza” publicul, ci vor cânta piese mai vechi (adică mai din prima decadă a trupei), care merg mai bine la un festival folk.

Şi pentru că tot am adus vorba despre Călin Pop, acesta a urmat exemplul fiului său Marius şi şi-a luat „spaţiu locativ” la MySpace. Cum nu a trecut nici o lună de când şi-a făcut cont (20 iunie 2010), sunt doar 3 piese acum. După cum precizează chiar el: „Piesele de pe acest profil MySpace sunt compuse şi realizate de Călin în timpul său liber. Compoziţia liberă şi fără prejudecăţi, precum şi realizarea unor piese la care să fie prezent la toate instrumentele sunt o veche pasiune pentru el. Aceste piese sunt făcute din plăcere şi pasiune, fără vreo intenţie comercială.” Deocamdată nu este prezentă şi cea mai nouă compoziţie, pe care numai ce-am primit-o. Nu vă pot zice nimic despre ea, fiindcă, aşa cum i-am zis şi lui, abia după câteva ascultări va urma critica.

Acum trebuie să mărturisesc că eu şi Liana i-am zis de mai multe ori că ar putea scoate un album cu aceste cântece, însă de fiecare dată ne-a zis că nu-l interesează, că pentru el trupa este importantă (câteva dintre aceste piese, de altfel, au fost introduse în repertoriul formaţiei). Însă tot e bine că măcar aşa lumea are acces la activitatea „privată” a lui Călin. A! Nu vă lăsaţi derutaţi de butonul „buy” din dreptul cântecelor. Este doar de design; dacă daţi clic pe el nu se întâmplă nimic.

Dar pentru că vorbim despre Celelalte Cuvinte (trupa cu cel mai pesimist mesaj din rockul românesc) şi Călin Pop (al cărui cel mai recent cântec – compus după mărirea fiscalităţii din iulie – se intitulează „Nu le pasă”), nu putem încheia decât cu o veste proastă: formaţia s-ar putea să rămână fără sală de repetiţii deoarece aceasta va fi inclusă într-un program de renovare mai amplu, care se va întinde pe câţiva ani.

No, că m-am luat cu vorba şi era să uit ce era mai important: adresa la care-l găsiţi pe Călin este http://www.myspace.com/calinpop (de unde mi-am permis să iau şi fotografia, gratis, ca să nu-l poată impozita ăştia).

Florin Silea