targul-national-de-turism-albac Dacă pasionaţii de ciclism pot urmări în aceste zile, la Eurosport, La Vuelta (Turul Spaniei), cei care vor fi prezenţi vineri, 3 septembrie, la ora 19:00, în faţa Catedralei Încoronării din Alba Iulia vor asista la startul unei curse de cicloturism (nebotezată de către organizatori, dar numită de mine Moţeasca) care prefaţează Târgul Naţional de Turism de la Albac. Cursa nu va putea fi urmărită la TV, nici măcar de către abonaţii la europlayerul Eurosport, iar la ediţia din acest an nu vor participa nici Lance Armstrong, nici Alberto Contador. Acum nu ştiu dacă această cursă nu este transmisă fiindcă nu sunt cei doi sau cei doi n-au venit fiindcă nu este transmisă…smile_wink

În comunicatul de presă primit de la Consiliul judeţean Alba (organizator alături de Primăria Albac a târgului) se menţionează: „Mai precis, un grup de peste 10 biciclişti, purtând însemnele Târgului de la Albac, va parcurge centrul şi cartierele Albei Iulia, începând cu ora 19:00, cu scopul de a crea o bună vizibilitate a evenimentului, ca o prefaţă. Sportivii vor porni din faţa catedralei, vor străbate parcul Cetate, apoi strada Vasile Goldiş, b-dul Revoluţiei, Calea Moţilor, după care vor părăsi Alba Iulia pe DN 74, în direcţia Abrud. Vor ajunge în comuna Vadu Moţilor, iar sâmbătă dimineaţa, la ora 09:30, vor intra în comuna Albac împreună cu căruţele ţărăneşti, deschizând astfel calea turiştilor spre Târgul Naţional de Turism Rural.

Două ore mai târziu, la 11:30, vor lua parte la „Jurnalul de călătorie”, care va consta într-o excursie cu bicicletele de la Albac la Horea, dedicată în primul rând jurnaliştilor şi turiştilor din cadrul târgului.

La ora 15:00 bicicliştii se vor deplasa în satul Bubeşti (comuna Arieşeni) pentru a asista la inaugurarea bazei Salvamont. Mai apoi vor întreprinde călătorii la câteva dintre principalele rezervaţii naturale ale Parcului natural Apuseni…”.

Programul celei de-a VI-a ediţii a Târgului Naţional de Turism Albac îl găsiţi în siteul afaceri-biz.info/wp

Florin Silea