marian-cozma-2011 Au trecut doi ani de la sfârşitul tragic al handbalistului Marian Cozma şi, în numele Comisiei de tineret şi sport Sfântu Gheorghe, oraş înfrăţit cu localitatea Veszprem din Ungaria, locul morţii sportivului, invit şi în acest an oamenii din Sfântu Gheorghe, şi nu numai, să ne aducem aminte de acest adevărat simbol al prieteniei româno-maghiare.

Nu sunt prea multe cuvinte de adăugat în asemenea ocazii, dar gândurile noastre pioase sper că se vor îndrepta nu atât spre moartea lipsită de sens a sportivului român, cât asupra extraordinarei capacităţi de empatie de care am putut da dovadă atunci, dar şi ulterior, români şi maghiari deopotrivă regretându-l sincer şi foarte deschis pe Marian Cozma.

Dumnezeul să-l odihnească în pace şi să ne ajute pe noi, cei rămaşi, să găsim întotdeauna soluţiile de comuniune pentru a depăşi barierele etnice sau lingvistice, înspre o mai bună înţelegere şi pace.

În numele lui Marian Cozma, dar şi al prieteniei româno-maghiare, să mergem şi să aprindem cu toţii o lumânare sau să depunem o floare la fotografia sportivului, în ziua de marţi, 8 februarie, începând cu ora 18:00 în faţa sălii sporturilor din Sfântu Gheorghe.

Mădălin Guruianu,
preşedintele Comisiei de tineret şi sport a Consiliului local Sfântu Gheorghe