alba-challenge-golf Pixurile fac clic, agendele se deschid, calendarele se verifică… Urmează „Alba Golf Challenge”, în 30 aprilie, adică marele turneu de golf de la Pianu de Jos. Pe scurt, un eveniment care face tradiţie în Ardeal şi cu care judeţul Alba se mândreşte încă din 2005.

Se numără printre primele competiţii de pe lista Federaţiei Române de Golf, ceea ce înseamnă că şi anul acesta nume „grele” vor apărea pe terenul de la Pianu de Jos. Este al şaptelea an consecutiv în care se întâmplă, iar autorităţile (Consiliul judeţean Alba) şi Clubul de Golf „Paul Tomiţa” au avut grijă, de-a lungul anilor, ca acest teren al Clubului de Golf „Paul Tomiţa” să arate ca la carte. Adică de invidiat pentru multe alte cluburi (click aici ca să afli despre club şi terenuri).

Invitaţiile au fost deja onorate, astfel că vor fi aşteptaţi pe teren zeci de jucători. Demn de remarcat este faptul că Laurenţiu Coman a câştigat în 2010 pentru al doilea an consecutiv Trofeul „Alba Golf Challenge”. Astfel, în cazul în care şi în 2011 va câştiga acelaşi premiu, va avea dreptul de a păstra pentru totdeauna cupa Trofeului, conform regulamentului. Iar premiile puse în joc sunt…

Pe de altă parte, unul dintre punctele forte ale zilei va consta în ocazia oamenilor de afaceri de a se întâlni pe terenul de golf şi, astfel, de a schimba idei într-un mediu cât se poate de plăcut şi determinant. Iar dacă discuţiile dau roade pe viitor (prin eventuale parteneriate, contracte, strategii comune, idei de proiecte), poţi da liniştit „vina” pe golf!

Dincolo, însă, de glume, discuţii, golf şi economie rămâne de vizitat un tărâm întreg, pe care orice poet ar fi entuziasmat să-l descrie. Şi bine ar face, pentru că vorbim despre Valea Pianului, superbă mai ales primăvara. Astfel că „Paginile de vacanţă” (n. silpres.info – revista online de turism a CJ Alba) te invită să mergi şi mai departe de Pianu de Jos şi să întâlneşti, rând pe rând, poveştile şi splendorile Văii Pianului: mănăstirea Afteia, biserica evanghelică din Pianu de Jos şi biserica de lemn din Pianu de Sus.

Florian-Rareş Tileagă,
editor „Alba. Pagini de vacanţă”

foto: Mihai Lazăr