58-marco-simoncelli-decedat-23-10-2011 În tura a doua a Marelui Premiu al Malayeziei la Motociclism, programat duminică, 23 octombrie 2011, la Sepang, cunoscutul pilot italian Marco Simoncelli a suferit un accident groaznic, în urma căruia a fost declarat mort la Centrul medical, la ora 16:56, ora locală (11:56, ora României, la aproape o oră de la startul cursei. Anunţul a fost însă făcut public abia la ora 13:05, ora noastră).

Acesta a căzut (neprovocat, din câte s-a văzut în imaginile video) în acelaşi viraj în care s-au accidentat în prima zi de calificări piloţii Marc Marquez şi Bradley Smith (ambii n-au mai putut lua startul în cursă, cel de-al doilea având fractură de claviculă) din Moto 2, şi a fost prins între motocicleta sa şi cea a lui Colin Edwards (accidentat şi el când Simoncelli şi motocicleta lui au izbit-o pe a sa, dar se putea deplasa), iar Valentino Rossi a virat puternic pe spaţiul verde şi a scăpat ca prin urechile acului să nu fie şi el acroşat. Impactul a fost atât de puternic încât casca lui Simoncelli a zburat de pe cap când l-a lovit propria-i motocicletă, pilotul rămânând inert şi cu un picior răsucit în mod nefiresc. Când am văzut poziţia în care zăcea fără cască, am fost sigur că e mort. Se pare că acelaşi gând l-a avut şi prietena lui, care a izbucnit în plâns în boxa echipei San Carlo Gresini. La această cursă (care, fireşte, nu s-a mai reluat) venise şi tatăl pilotului.

marco-simoncelli-decedat-23102011 La ora redactării, atât noul său site, 58marcosimonecelli.it (pe care îl popularizase din nou înainte de start), cât şi www.marcosimoncelli.it nu pot fi accesate (înainte de publicare, primul site a putut fi accesat şi prezenta doar fotografia – făcută înainte de startul în ultima cursă – şi textul însoţitor din josul paginii) .

Simoncelli a venit pe lume în 20 ianuarie 1987 şi a debutat în Moto GP în 2002, la Clasa 125 cc. Cea mai bună poziţie în clasamentul general a avut-o în 2005, locul 5, din 2006 trecând la Clasa 250 cc, iar în 2008 a reuşit să devină campion mondial la această clasă, când concura pentru Gilera. În 2009 a ocupat locul 3, iar din 2010 a trecut la clasa-regină, Moto GP. Primul an l-a terminat pe 8, iar acum era pe locul 6.

58-marco-simoncelli-23-10-2011De-a lungul carierei a fost acuzat de mai multe ori că pilotează agresiv, generând şi câteva căzături ale altor piloţi. În ultimele luni se părea însă că i-a venit mintea la cap, nemaiprovocând căderea altora, ba chiar reuşind să nu mai cadă nici el în curse, pe care a început să le termine pe poziţii tot mai bune, anunţându-se ca pretendent la podiumul general de anul viitor.

În dimineaţa dinaintea cursei fatidice tocmai se anunţase că şi-a prelungit contractul cu San Carlo Gresini Honda.

Ca o ironie a sorţii, în 19 octombrie 2008, tot la Sepang, Simoncelli îşi asigurase titlul mondial, terminând cursa pe locul al III-lea.

Ce mai putem să spunem, decât că mie şi Lianei ne va lipsi şi să transmitem pe această cale compasiunea noastră familiei.

Cei care vor să transmită mesaje o pot face din siteul motogp.com, unde s-a deschis o pagină pentru condoleanţe: http://www.motogp.com/en/contact/tributetosimoncelli

Florin Silea

surse foto: motogp.com (1 şi 2)

58marcosimoncelli.it (3)