În urma fracturării claviculei stângi în căzătura suferită joi, în timpul celui de-al doilea antrenament de la Assen, pilotul din MotoGP Jorge Lorenzo a fost transportat la Barcelona, unde a fost operat azi-noapte, la Hospital General de Catalunya, de către Dr. Joaquin Rodriguez, asistat de Dr. Ana Carreras, Dr. Marcos Cots și Dr. Michele Zasa, ultimul de la Clinica Mobilă a MototGP.

Deplasarea la Bacelona s-a făcut din cauză că la Assen erau alte urgențe, mai… urgente și nu a fost disponibilă o sală de operație.

Operația a fost făcută în timpul nopții și a durat două ore, iar Zasa a spus, potrivit MotoGP, că a fost complicată, necesitând montarea unei plăci din titaniu prinsă cu 8 șuruburi:

"The duration of the surgery was approximately two hours; the clinical course of post-operative has been regular. Jorge sustained a displaced, complex fracture to the third medial of the left collarbone. It’s been a challenging operation, apparently successful. We inserted a titanium plate and eight screws to secure the fragments of the collarbone. Jorge has just woken up from the anesthesia. In the next few hours we will evaluate the progress of the patient and then we will be able to estimate how long the post-surgery rehabilitation will take." [S.F.D.]