S.S.I.F. Tradeville S.A., lider în online trading, a obţinut în primul semestru al anului 2013 rezultate economice în creştere, datorită atragerii a noi investitori pe piaţa de capital.

S.S.I.F. Tradeville S.A. a înregistrat în primul semestru al anului 2013 o cifră de afaceri de 3,19 milioane de lei, consemnând o creştere cu 22% faţă de perioada similară a anului anterior. De asemenea, compania a revenit pe profit, rezultatul net preliminat fiind de peste 300.000 de lei.

„Tradeville a menţinut trendul pozitiv al afacerilor datorită atragerii investitorilor de la intermediarii care şi-au încheiat activitatea şi a întregirii echipei cu o parte din brokerii acestora şi prin creşterea numărului de clienţi rezultaţi din programul educaţional dezvoltat de Tradeville”, a declarat directorul general Mihaela Bîciu.

Numărul conturilor care au efectuat cel puţin o tranzacţie în primul semestru prin Tradeville a fost de 2.200, în creştere cu 11% faţă de acelaşi interval din 2012. Compania a deschis în prima parte a anului 755 de conturi noi, dintre care jumătate în pieţele internaţionale.

„Oferim de 5 ani acces la derivate de tip CFD împreună cu un program educaţional menit să facă instrumentele uşor de înţeles pentru investitori. Comunicăm în permanenţă faptul că folosim acelaşi model de business ca şi pentru Bursă de Valori Bucureşti pentru oferirea pieţelor internaţionale, Tradeville realizând comisioane exclusiv din intermedierea tranzacţiilor”, explică Mihaela Bîciu.

Tradeville a încheiat anul 2012 pe locul al doilea în clasamentul intermediarilor de la BVB, în funcţie de cifra de afaceri, cu 4,98 de milioane de lei. În ceea ce priveşte rezultatul net, compania nu a ieşit din tiparul pieţei de brokeraj şi a încheiat anul cu o pierdere de 1,9 milioane de lei cauzată de închiderea operaţiunilor din Bulgaria şi de investiţiile făcute pentru aducerea acţiunilor celor mai mari branduri americane la Bursa de Valori Bucureşti şi crearea primului ETF românesc.

Anul trecut Tradeville a lansat noi linii de business, cum ar fi cea de market maker la BVB pentru acţiuni americane, tranzacţionarea în regim OTC a acestor titluri, astfel încât să fie acoperit şi intervalul orar 18:30 – 23:00, conectarea la piaţa canadiană, crearea în parteneriat cu Vanguard Asset Management a primului fond deschis listat, şi anume, ETF BET Tradeville. De asemenea, Tradeville a continuat investiţiile în tehnologie şi a dezvoltat pentru Windows 8 o aplicaţie de tranzacţionare la BVB, dar şi versiunile iPad şi iPhone pentru tranzacţionarea CFD.

Victor Stănilă, PR Manager