Festivalul Ghost Gathering se îmbogăţeşte cu un recital de excepţie, oferit de grecii de la Universe217. Astfel, publicul va avea parte de o dublă întâlnire cu trupa, care va urca pe scena festivalului de două ori, al doilea recital fiind unul acustic.

Universe217 este un nume de rezonanță pe scena „heavy“ din Grecia, unde concertează frecvent şi se bucură de o reputaţie excelentă ca trupă live, având o discografie în continuă dezvoltare şi un sound ce reuneşte elementele avangardiste cu doom metal de factură clasică. Abordarea acustică reflectă punctul în care doom metalul întâlneşte influenţele derivate din formele experimentale şi melodice ale rockului.

O altă prezenţă interesantă în cadrul Ghost Gathering Fest este C.O.D. din Bucuresti. Trupa aduce pe scena rock românească un sound original cu influențe post grunge. Formată în Tîrgovişte în anul 2003, trupa a trecut prin diferite schimbări atât de componență, cât şi stilistic (pornind de la heavy metal şi hard rock). Aceste schimbări au dus la formarea unui grup matur, cu o bogată experiență dobândită pe scenele a numeroase cluburi din ţară.

„I Need to Get Out” devine primul album C.O.D., lansat pe data de 5 aprilie 2013, atât în format fizic, cât și digital, pe profilul de Bandcamp al trupei (http://codmusic.bandcamp.com).

Alâturi de muzică, în premieră anul acesta, Ghost Gathering va prezenta o piesă de teatru excepţional regizată de Alexandru Nagy, premiată cu nu mai puţin de 13 distincții la festivaluri de teatru din ţară.

„Tabloul” este un spectacol plin de adevăr, în care se vorbeşte deschis despre valoarea artei şi a artistului în zilele noastre. Fără menajamente, fără scrupule, Domnul cel Gras , exploatatorul universal, stârneşte dezgustul şi ura spectatorilor.

http://www.youtube.com/watch?v=sBzMA8mrIuk

Distribuția:

Domnul cel Gras – Alexandru Nagy

Alice, sora lui – Alina Rotaru

Pictorul – Vlad Drăgulin

regia: Alexandru Nagy | machiaj: Teodora Gavrilă | sunet: Ștefan Pavel

Dupa ce anul trecut s-a scris primul capitol din istoria Ghost, povestea merge mai departe cu ediţia din 2013 – „Ghost Gathering Chapter II – The Call For Spirits”. Păstrând în acelaşi timp specificul de „artă în natură”, noul loc de desfășurare a evenimentului este frumoasa Grădină Japoneză din cel mai mare parc natural din ţară, Parcul Herăstrău.

Festivalul se va desfăşura vineri, 12 şi sâmbătă, 13 iulie.

Evenimentul îşi păstrează misiunea de a lăsa exprimarea artistică şi natura să se contopească, oferind publicului alternativa unui week-end experimental, îmbogăţit de o varietate de genuri muzicale. Cea de-a doua ediţie a festivalului reuneşte cei mai valoroşi artişti din sfera muzicii neofolk, neoclassic darkwave, postrock și metal.

Lista finală a participanților:

Chaostar (GR) I www.facebook.com/chaostar.official

Celelalte Cuvinte (RO) I http://www.youtube.com/watch?v=5rZJ3VXTbg8

Kayno Yesno Slonce (BG) I www.facebook.com/kaynoyesnoslonce

Universe217 (GR) I www.myspace.com/universe217

Larrnakh (HU) I www.myspace.com/larrnakh

Eye of Solitude (UK) I www.facebook.com/eyeofsolitudeband

The Thirteenth Sun (RO) I https://www.facebook.com/pages/The-Thirteenth-Sun/143104939129029

FusionCore (RO) I https://www.facebook.com/FusionCoreBand

Kistvaen (RO) I www.facebook.com/Kistvaen

Hteththemeth (RO) I www.facebook.com/pages/Hteththemeth/169278449761610

C.O.D. (RO) I www.facebook.com/trupacod.cod

N.O.R (RO) I : www.facebook.com/N.O.R.home

Evenimentul este organizat de Centrul Internațional Antidrog și al Drepturilor Omului (CIADO) – sub egida programului „Artă contra drog” – şi Cavalleria Events.

Biletele şi abonamentele pot fi achiziţionate în reţeaua Eventim, Metalhead, VreauBilet, IaBilet, Bilete.ro.

Sonia Lodi,
Managing Partner, Gala MGMT & PR