rock-the-city-2013Rock the City 2013 se ține în zilele de 27 și 28 iulie în Complexul Romexpo din Capitală. Organizatorii festivalului anunță lista completă a trupelor care vor susține câte un recital și zilele în care trupele vor urca pe scena bucureșteană. Printre numele noi adăugate pe afiș se găsesc trupe din România, Austria și Germania.

Astfel, prima trupă din programul zilei de sâmbătă, 27 iulie, este Goodbye to Gravity, din România, o formație cu experiență îndelungată pe scenele din țară și din străinătate. Seara va continua cu Boon, trupă austriacă de metal și hardrock punk, ce a fost prezentă şi la ediția din 2011 a festivalului. Urmează Rezident Ex, un supergrup format exclusiv din muzicieni de top din România, Germania, Franţa şi Australia, care îl readuce pe scenă pe KEMPES, fostul solist al formației Cargo.

Tot în prima zi, pe scenă vor urca norvegienii de la Enslaved, trupă care, la cererea iubitorilor de progresiv black metal, a devenit coheadliner al serii și astfel va putea oferi un recital mai lung.

Prima zi a festivalului Rock the City 2013 se va încheia cu recitalul trupei germane Heaven Shall Burn, prezentă și la ediția de anul trecut, foarte apreciată de publicul român.

A doua zi a festivalului Rock the City 2013 va debuta cu Psychogod, o trupă românească cu un sound metal agresiv, dar în același timp modern, ce îmbină stiluri ca hardcore, death și black metal sau industrial. Urmează apoi White Walls, o trupă de progresiv metal din Constanța, care şi-a construit o reputaţie excelentă pe piaţa de rock din România în urma LP de debut intitulat „Mad Man Circus”, dar şi a prestaţiei live de excepţie.

Seara continuă cu Trivium, formație de heavy metal din Orlando, Florida (SUA), nu demult câștigătoare a premiului Best Live Band oferit de prestigioasa revistă Metal Hammer.

Urmează Bullet For My Valentine, cea mai spectaculoasă trupă metalcore din lume, prezentă în premieră la București. După galezi va fi rândul headlinerilor festivalului, Rammstein, să urce pe scenă pentru a prezenta un show incendiar din toate punctele de vedere.

Nu în ultimul rând, organizatorii festivalului anunță cu regret faptul că trupa americană Spineshank a fost nevoită să își anuleze întreg turneul european și nu va putea cânta la această ediție a Rock The City.

Lineup-ul complet al ediției din acest an a festivalului Rock The City se prezintă astfel:

Sâmbătă, 27 iulie

Heaven Shall Burn

Enslaved

Rezident Ex

Boon

Goodbye to Gravity

Duminică, 28 iulie

Rammstein

Bullet for My Valentine

Trivium

White Walls

Psychogod

Biletele pentru Rock The City 2013 se distribuie exclusiv prin rețeaua Eventim – magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas și Cărturești și online pe eventim.ro.

Rock The City 2013 este organizat de Marcel Avram și East European Events, în colaborare cu D&D East Entertainment.

Sonia Lodi,
Managing Partner, Gala MGMT & PR