Astăzi începe prima ediție a Focus Festival, un eveniment care reunește în acest an cele mai titrate formații de alternativ, indie și electro din România. Moonlight Breakfast, Grimus, Toulouse Lautrec, ROA, Travka, The Amsterdams și alte trupe reprezentante ale noului val al muzicii românești vor cânta pentru prima dată la Sibiu sub umbrela unui festival dedicat muzicii alternative.

Piața Mică din Sibiu va găzdui scena principală, unde accesul se va face pe baza de bilet, iar Piața Huet va fi zona de relaxare, unde participanții se pot retrage la o terasă, pot asista la sesiuni acustice, pot vedea un film sau savura un pahar de vin, la umbră, departe de agitația orașului. Această formula aleasă de organizatori a fost agreată de toate trupele participante încă de la început.

Mult optimism în jurul acestei prime ediții

„Fiind la prima ediție, Focus Festival are toate șansele de a porni cu dreptul o tradiție de august, o alternativă muzicală a Sibiului, cu trupe noi și nu numai. Prin urmare, este o onoare și o plăcere să participăm, încă de la prima ediție, la acest festival și avem speranța vibrațiilor pozitive și a energiei publicului din Hermannstadt! Nu ne place frecvența un pic scăzută din ultimii ani a acestui gen de festivaluri de muzică alternativă, dar ne place perspectiva unui concert bun în Sibiu. La mulți ani, FOCUS!", a declarat Cezar Stănciulescu, vocal ROA.

„E prima oară când cântăm la Sibiu și ne așteptăm la ce e mai bun. Fiecare loc nou în care mergem e o bucurie imensă pentru noi. Suntem și într-o companie frumoasă, celelalte trupe participante, așa că abia așteptăm să vedem cum rezonează orașul la muzica noastră", a spus Andrei Hațegan, vocal We Singing Colors.

„Întotdeauna ne-a plăcut orașul Sibiu și ne-au plăcut oamenii din Sibiu pe care i-am intâlnit în diverse etape ale existenței formației, chiar și în Cluj sau în alte orașe. De câte ori suntem anunțați că s-a confirmat un concert Grimus în Sibiu, răspundem invariabil: „Fain, abia așteptăm"! Am văzut un line-up fresh și o modalitate profi de abordare a trupelor, nu pot decât să cred că această primă ediție va fi o reușită și Focus Festival va deveni în cel mai scurt timp o tradiție culturală a Sibiului”, a declarat Vali Rauca – Grimus.

Detalii privind accesul

Accesul în spațiul din Piața Mică (zona main stage) se va face pe bază de bilet vineri și sâmbătă. Duminică intrarea va fi liberă. Accesul la concertele din Piața Huet este gratuit.

La intrarea în spațiul Festivalului – și după validarea biletului – participanții vor primi câte o brățară care va fi valabilă pe parcursul zilei/zilelor de festival.

Accesul copiilor sub 12 ani este gratuit și este permis doar dacă aceștia sunt însoțiți de unul dintre părinți.

Nu este permis accesul cu animale de companie.

Biletele pot fi achiziționate din rețeaua Eventim sau la intrare în spațiul de eveniment din Piața Mică. Preț bilet: 20 RON/zi, 30 RON/abonament. Duminică intrarea este liberă.

Mai multe detalii despre eveniment vor fi prezentate pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/FocusFestivalSibiu.

Focus Festival este un eveniment organizat de Asociația Focus Sibiu și cofinanțat de Consiliul local Sibiu, prin Primăria și Casa de cultură a municipiului Sibiu.

sursa: Sergiu Olteanu