Zi nasoală pentru Sorana Cîrstea și Alexandra Dulgheru, ambele fiind eliminate destul de ușor în turul 2 de la US Open.

Japoneza Kurumi Nara se pare că are ceva personal cu româncele! După ce în primul tur a eliminat-o  cu 6-2 6-2 pe Alexandra Cadanțu, în al doilea a bătut-o pe Sorana Cîrstea cu 7-5 6-1. Mă rog, de fapt, ca să fiu riguros, Sorana „s-a bătut singură afară”, cum se zice, greșind mingi ușoare. La un moment dat avea 35 de greșeli neforțate. Dar chiar neforțate. Parcă terenul adversarei era mai mic și fileul mai înalt pentru Sorana.

A fost prima dată când am văzut-o jucând pe japoneză și nu m-a impresionat. Încearcă să joace ca marile teniswomen, dar mai are până acolo, iar în meciul cu Sorana cum erau 4-5 schimburi de mingi se plictisea și ba dădea mingea în bălării, ba în fileu. Însă Sorana n-a știut să profite și în setul doi am impresia că a cam picat și psihic.

Și Dulgheru a pierdut mai rapid și mai drastic decât mă așteptam. Ea, măcar, are scuza că a fost bătută de Ana Ivanovici, cap de serie 13. Pentru scorul de 6-2 6-1 nu prea are însă scuză, și ea greșind destule mingi ușoare (26 de greșeli neforțate), mai ales că și prietena Soranei, Ana, a avut 21 de greșeli neforțate.

Ca tacâmul să fie complet, Sorana a fost eliminată în primul tur la dublu feminin, unde a făcut pereche cu belgianca Yanina Wickmayer, cele două fiind bătute cu 6-4 6-1 de dublul australian Ashleigh Barty – Casey Dellacqua, cap de serie 8.

Nici Monica Niculescu n-a avut viață mai fericită, ea și slovaca Dominika Cibulkova fiind eliminate cu 6-2 6-1 de dublul cap de serie 11 format din rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova și cehoaica Lucie Safarova.

Pe ziua de azi, până acum, doar Simona Halep și-a făcut jocul și a învins-o cu 6-2 6-1 pe croata Donna Vekic, locul 65 mondial, după 59 de minute. Croata a avut 3 duble greșeli, iar Halep 3 ași. Nu știu dacă durata redusă a meciului sau jocul celor două a făcut ca numărul greșelilor neforțate să fie incredibil: 3 pentru croată, 0 (nici una) pentru Halep! Totuși, la primul serviciu Simona a stat cam prost, procentajul de reușită fiind de numai 55%. Dar totul e bine când se termină cu bine, nu?

Acesta a fost primul meci între cele două, care vine după ce Vekic fusese învinsă anul acesta cu 6-2 4-6 6-4 de către Alexandra Dulgheru în calificări la Cincinnati și o învinsese cu 6-2 6-1 pe Sorana Cîrstea în sferturi de finală la Birmingham.

Florin Silea