simona-halep-cincinnatiTocmai s-a încheiat meciul dintre Simona Halep și Samantha Stosur: 6-4 4-6 6-2! A durat 1:57:25 și m-a ținut treaz până pe la 5. Dimineața. normal!

Din nou misoginii n-au transmis meciul. Dar, de azi turneul feminin va fi transmis de Dolce și sper să o vedem și pe Simona.

În primul set Halep a condus cu 3-1, dar a fost egalată la 3, cele două mergând din break în break. În setul 2 unul dintre jocuri a durat vreo 5 minute, semn că meciul a fost disputat. Setul al 3-lea se pare că a fost câștigat mai ușor.

Este prima dată când Halep o bate pe Stosur (cap de serie 11 și locul 11 mondial – chiar 10, prin retragerea lui Bartoli), scorul direct fiind de 3-1 acum.

Halep a reușit 5 ași, dar a avut și 4 duble greșeli, tot atâtea cât australianca. Aceasta a reușit cu un as mai puțin. Cele două au avut același procentaj de mingi câștigătoare la primul serviciu: 65%, însă lui Halep i-au intrat mai multe mingi la prima servă: 76% față de 67%.

În sferturi, dacă Barthel n-o bate pe Williams a mică, va avea șansa să răzbune înfrângerea Soranei din finala de la Toronto…

Update: Cum era de așteptat, Serena s-a calificat fără mari probleme, nemțoaica Mona Barthel (locul 32 mondial)  reușind să țină pasul doar în primul set: 6-4 6-1 după 1:04:09 a fost scorul primei întâlniri dintre cele două.

Între timp se cunoaște și o semifinalistă: Na Li. Aceasta s-a calificat direct deoarece adversara, Aga Radwanska (cap de serie nr. 4 și nr. 4 mondial), s-a retras după ce a învins-o lejer – 6-0 6-2 după 50:07 – pe rusoica Elena Vesnina, nr. 23 mondial, scorul între cele două devenind 4-1 pentru ploneză. Radwanska a trebuit să plece deoarece i-a murit bunicul.

Florin Silea

sursă foto: Western & Southern Open/Ian A.C. Johnson