Dacă a intrat pe tabelul principal de la Cincy în postura de învins norocos, Monica Niclescu a părăsit competiția în turul 2, ca învins nenorocos, după meciul cu Caroline Wozniacki, cap de serie nr. 10 și locul 10 la nivel mondial.

Dacă ar fi jucat Sorana Cîrstea (cea pe care a înlocuit-o Niculescu), am fi văzut revanșa meciului de la Toronto. Așa, însă, am citit (că de văzut, nu, meciul nefiind transmis) că polonezei daneze i-au trebuit 1:58:55 ca s-o bată pe româncă (locul 43) în două seturi: 6-4 6-3. Monica a avut procentaj foarte bun la primul serviciu, 83%, însă daneza a reuşit mai multe puncte câștigătoare cu primul serviciu (45 față de 26). Astfel, scorul întâlnirilor directe a devenit 4-0 pentru Caroline, toate victorii obținute în două seturi, însă aceasta a fost cea mai strânsă prin prisma scorului.

Niculescu a pierdut și la dublu, în primul tur, ea și slovaca Janette Husarova fiind învinse de nemțoaica Anna-Lena Groenefeld și cehoaica Kveta Peschke cu 6-2 6-3 după 1:02:43.

Învingătoarele sunt cap de serie 6 și ocupă locuri mai bune la dublu: 12, respectiv 11, pe când Monica e locul 51, iar Janette e 46. Cele două dubluri se pare că au fost la primul meci, ambele având statisticile albe.

Florin Silea