simona-halep-castigatoare-cupa-kremlin-2013După un meci destul de spectaculos și jucat în forță, Simona Halep (cap de serie nr. 5) a respectat clasamentul organizatorilor și a învins-o pe mai slab cotata (vă vine să credeți?!) Samantha Stosur (cap de serie nr. 7) cu 7-6 (7-1) 6-2, adjudecându-și al 5-lea titlu WTA din carieră (și din acest an) și primul la turneul Cupa Kremlin, sărbătorindu-și astfel, cu aproape o lună întârziere, împlinirea a 22 de ani în 27 septembrie.

Este a doua victorie consecutivă împtriva australienei, precedenta fiind la Cincinnati, dar după 3 seturi, scorul între cele două devenind 3-2 pentru Sam.

Deși Stosur a dat 4 ași, față de 1 al Simonei, a avut și 5 duble greșeli, Halep făcând doar 3, iar la nivel general Simona a avut mai multe prime servicii reușite (76% – 54%) și a stat cu mult mai bine și la punctele făcute cu al doilea serviciu (70% – 25%). Stosur a fost puțin mai eficientă la punctele făcute cu primul serviciu (68% – 60%).

Una peste alta, Halep a jucat ca o favorită și și-a stăpânit nervii, reușind o victorie clară, care a provocat umezirea ochilor Samanthei.

Florin Silea

sursă foto: captură de ecran