Turneul Campioanelor Garanti Koza WTA – care de anul trecut s-a mutat din Bali, unde au fost 3 ediții, la Sofia, unde va sta până în 2014, reunește jucătoare care au câștigat cel puțin un turneu în acest an, dar sunt admise și jucătoare invitate, cum e cazul bulgăroaicei Țvetana Pironkova – a debutat marți cu rezultate scontate: Ana Ivanovici (cap de serie nr. 2, câștigătoare a competiției în 2010 și 2011, anul acesta venind pe bază de invitație deoarece n-are nici un turneu câștigat) a învins-o ușor pe Pironkova cu 6-0 6-2, astfel că acum conduce la general cu 3-1. Primul joc între cele două s-a disputat în calificări, la București, hăt în 2003, când a câștigat tot sârboaica, dar în 3 seturi.

Alize Cornet (cap de serie 7) a ajuns la 4-0 în întâlnirile cu Maria Kirilenko (3) după ce a învins-o prin abandon la scorul de 5-0.

Seara a fost încheiată agreabil de Simona Halep și Anastasia Pavlicenkova. Agreabil pentru public, care a văzut un joc bun al Simonei – de altfel comentatorul englez a spus despre primul set: „Simona Halep wins first set in style”, iar Halep a declarat după meci că a jucat bine, dar i-a confirmat impresia celei care o intervieva, că a avut și momente de deconcentrare. Favorita turneului a câștigat cu 6-3 6-3 în fața capului de serie 6, pe care o conduce acum cu 4-0 la general.

Întrebată înainte de meci dacă va câștiga turneul, la care participă pentru prima dată, Halep a spus că vrea în primul rând să se simtă bine, iar după meci a reiterat ideea când a fost întrebată dacă este o persoană matinală sau e noctambulă, ea dezvăluind că e cam târziu pentru ea (era pe la ora 21), dar îi place tenisul și, ca urmare, se bucură să joace la orice oră.

Desigur că bucuria e mai mare dacă și învinge…

Florin Silea