valentino-rossi-jorge-martinez-asparValentino Rossi și Jorge Martinez „Aspar” – despre care italianul spune: „Jorge is a great person who is in charge of one of the best teams in the paddock. We have known each other well since my first Grand Prix back in 1996 and I can remember many great battles with him in 125. I like the way he works, which is backed up by his longevity in the World Championship.” – au bătut palma. Nu, nu va trece Rossi la echipa Aspar, ci numai cei mai buni motocicliști de la VR|46 Riders Academy – școala lui Valentino unde sunt pregătiți viitorii piloți de motociclism.

Acordul prevede ca aceștia să concureze în Campionatul de Motociclism al Spaniei în cadrul echipei spaniolului, care pe lângă 4 titluri mondiale ca motociclist are și 6 în calitate de șef de echipă. Martinez nu exclude posibilitatea ca ulterior unii dintre ei să fie cooptați chiar în echipa din Campionatul Mondial de Motociclism.

Rossi este bucuros și pentru că elevii lui vor avea în echipa tehnică un alt fost adversar de-al lui de la 125 cmc, conaționalul Gino Borsoi.

Florin Silea

sursă foto:  fotografie MotoGP modificată