maisie-betsy-duke-gene-hackmanUltimul film realizat de Gene Hackman a fost „Bun venit în Mooseport!”, realizat în 2004. Am folosit „ultimul” și nu cel mai recent fiindcă marele actor, întrebat de Richard Rushfield, de la Yahoo Movies: „The final inevitable question: Can we hold on any hope of seeing you on the screen again?”, a răspuns: „Only in reruns.” Redactorul a vrut să fie sigur: „That’s it?”, iar actorul a explicat: „Yeah, that’s it. I’m at a place where I feel very good about not having to work all night.” De altfel, Hackman a spus că acesta este ultimul film încă din 2004, în emisiunea lui Larry King.

De altfel în interviul acordat telefonic de la reședința lui din Santa Fe, actorul, ajuns la 84 de ani, a mărturisit că lucrează dimineața fiindcă dacă lucrează după ora 14:00 va sta treaz toată noaptea. Ce lucrează? Scrie. A ajuns la a patra carte, Pursuit (Urmărire), care este a doua carte pe care a scris-o singur. Alte 3 le-a scris cu un prieten din Santa Fe, tot pensionar, fost biolog marin (potrivit lui Hackman; conform Wikipedia și thebiographychannel.co.uk, arheolog marin), Daniel Lenihan.

gene-hackman-pursuitSpre deosebire de celelalte, care se concentrau pe regiunea Santa Fe, noua carte are acțiunea în Missouri, unde Hackman a stat 4 zile pentru a se familiariza cu locurile. Personajul principal este o polițistă dată dracu’, care îl urmărește pe un criminal în serie care i-a răpit fetița. Evident, interviul nu dezvăluie sfârșitul. Dar ne arată care este procesul tehnologic urmat de Hackman: scrie de mână, face modificări, după care predă „profesorului”, soția sa Betsy (în foto, cu care este căsătorit de 23 de ani și cu care are doi copii patrupezi adoptați de la un adăpost, pe Maisie și Duke; din căsătoria cu Faye Maltese, care a durat 30 de ani, are 3 copii bipezi: Christopher Allen, Elizabeth Jean și Leslie Anne.), care dactilografiază și face observațiile critice, ea fiind specialistul literar, zice actorul. Potrivit articolului „The Scoundrel King” (Regele ticălos, în traducere), scris de Sharon Waxman și publicat de The Washington Post în 6 octombrie 2006, Betsy Arakawa este muzician (ea este și coproprietar al unui magazin de mobilă de lux, se menționează în  Wikipedia), iar în acea perioadă actorul se ocupa de pictură în stil impresionist și de sculptură în piatră.

Florin Silea

surse foto: petfinder.com

movies.yahoo.com