Deși în siteul MotoGP în dreptul Digi sport scrie că transmite: „All Races and QP Live” (cursele și sesiunile de calificări), în siteul postului scrie: „Digi Sport va transmite ÎN DIRECT și în exclusivitate toate sesiunile clasei MotoGP.” Prima transmisie va fi joi, de la ora 17:00, pe Digi sport 2.

Pentru cei care n-au abonament la canalul Internet oficial MotoGP, e bine și atât. Cei care au, pot intra în atmosfera Commercial Bank Grand Prix of Qatar încă de miercuri după-amiaza, de la ora 17:00 (în site nu se precizează altceva, așa că probabil este ora locală, adică ora 16:00 în România), când va fi transmisă în direct conferința de presă la care vor participa: „Marquez, Lorenzo, Pedrosa, Rossi, Crutchlow and Espargaro”. După cum se observă, nu se spune care dintre frați sau dacă vor fi ambii.

Despre Pol Espargaro nu există nici o știre oficială privind participarea la competiție după operația la clavicula stângă suferită în urmă cu câte zile la Barcelona, unde i s-a pus o placă metalică după fractura suferită în testele din 9 martie.

Tot astăzi ar trebui să fie prezentate în Qatar motocicletele noii echipe Movistar Yamaha MotoGP.

Apropo de Movistar Yamaha MotoGP, una dintre curiozitățile cursei de duminică se referă la Valentino Rossi. Acesta va împlini 35 de ani și 35 de zile în ziua competiției și devine al doilea campion mondial care ia startul într-un mare premiu al clasei-regină la peste 35 de ani! Primul este, cine altul dacă nu legendarul Giacomo Agostini, care a realizat performanța în anul retragerii, 1977, când concura, la fel ca Rossi, pentru Yamaha.

Florin Silea