Victor Hănescu (locul 106 ATP) n-a reușit surpriza de a-l elimina din primul tur pe cehul Tomas Berdych, cap de serie nr. 6 și locul 6 mondial, însă a făcut un joc bun – după aprecierea comentatorului Digi sport – reușind să câștige la tiebreak (7-5) primul set, după 59 de minute. Celelalte 3 i-au revenit lui Berdych: 6-1 6-4 6-3, după un meci echilibrat (cum a remarcat comentatorul italian de la Sky sport), care a durat 2:55 ore.

Victor i-a servit lui Berdych 10 ași, însă, băiat politicos, nu i-a putut refuza cehului 22 de ași. La duble greșeli a stat mai rău, ceea ce e bine: două față de 3 „reușite” de Tomas. Diferența se pare că s-a făcut la al doilea serviciu, cu care Berdych a obținut mai multe puncte, și la fileu, unde cehul a fost superior, la fel cum a fost și la loviturile câștigătoare. La greșelile neforțate a fost ușor avantaj pentru român, care a făcut 21, în timp ce Tomas a făcut 24. Per total, Victor a câștigat 125 de puncte, iar Berdych – 153.

Victor Hănescu a fost singurul român din proba de simplu. În calificări, Victor Crivoi a fost eliminat în primul tur de canadianul Frank Dancevic (cap de serie 10 în calificări) după 3 seturi, canadianul eliminându-l în turul 2 pe Marius Copil, tot în 3 seturi, dar mai strănse: 6-7 (4-7) 7-6 (7-4) 6-2. Ia să nu-l lase pe to’arășul să intre în România, pe motiv că-i caftangiu de români! Probabil că l-au ajuns blestemele celor doi români fiindcă în turul 3 a fost poftit afară de către taiwanezul Jimmy Wang (cap de serie nr. 23 în calificări), care l-a bătut în 4 seturi.

Sigur vor fi români la dublu masculin și dublu mixt, însă deocamdată n-au fost publicate listele. Apropo, oare Horia Tecău va face dublu mixt cu partenera din reclamă, Sorana Cîrstea? Sper ca la intrarea în competiție Sorana să nu mai fie așa rotofeie ca-n reclamă, astfel încât unora ca alde Mutaz Essa Barshim și Bohdan Bondarenko să nu le vină mai ușor s-o sară prin foarfecă decât s-o ocolească!

Florin Silea