Se pare că Țiriac o știe mai bine pe Halep și și-a dat seama că n-are stofă de câștigător de Grand Slam, numai că, politicos, a dat-o cotită. Eu, ca ziarist, îmi permit să spun adevărul verde-n față: Halep nu va câștiga niciodată un turneu de Grand Slam și, mai mult, locul 3 mondial va fi cel mai sus pe care va ajunge vreodată. De ce? Fiindcă, după cum ziceam, n-are stofă de lider, iar din denim nu poți face costum Armani! Va fi un fel de Andy Murray feminin, eternul loc 3 – 4. Sunt convins că de aceea l-a și lăsat Lendl, care și-a dat seama că niciodată Andy nu va fi lider mondial, decât, cel mult, conjunctural.

Despre meciul cu Bouchard nu pot zice decât că a pierdut în fața unei jucătoare care știe de ce se află pe teren: ca să câștige turneul (cum a declarat după meci, că vrea să câștige finala) și este convinsă că pentru ea vor urma rezultate și mai bune. Despre cum joacă? Nimic! Important e rezultatul, la acest nivel. Frumusețea jocului e pentru maidan, când joci pe o ladă de bere!

Cinstit, Lisicki a jucat mai bine, însă e labilă psihic (probabil că de aceea a și lăsat-o Fissette). Iar Halep a pierdut meciul și șansa vieții – fiindcă acum urmează declinul – în momentul în care i-a făcut lui Bouchard cadou gameul pe propriul serviciu, aceasta egalând la 2. Atunci încă nu era accidentată la gleznă. Iar celebrul ei rever în lung de linie a fost cvasiinexistent, semn că a intrat timorată pe teren, nu cu mentalitatea favoritului, care o mai și bătuse anul acesta pe adversară! Ei, de aceea Halep nu va câștiga nici un Grand Slam și nici nu va ajunge nr. 1 mondial. Bouchard – deși mai are mult de lucrat ca să ajungă o foarte bună jucătoare – mai repede poate ajunge fiindcă are mentalitate de lider! Inclusiv în declarația dinaintea semifinalei, când a spus: „Noi reprezentăm noua generaţie şi ne aşteaptă multe în tenisul feminin". Da, ea are mentalitate de lider mondial.

Simonei i-aș da un sfat: un psiholog, dar urgent, dacă are de gând să facă performanță. Dacă vrea să rămână româncuță, atunci să nu-și ia psiholog. Fiindcă degeaba o antrenează Wim Fissette și o pregătește fizic Teo Cercel (care a făcut treabă bună), dacă nu e antrenată și la cap.

Și încă un amănunt care m-a nedumerit. Halep obișnuia să-și facă cruce după victorii și să ridice privirea spre cer. Acum avea capul în pământ și n-am văzut să-și fi făcut cruce. Păi, ori crezi, și-atunci îți faci cruce și când ai pierdut, ori nu, și-atunci știi că te bazezi doar pe tine și pe echipa ta, nu pe intervenția divină.

De cătrănit ce sunt, era să uit să scriu scorul: 7-6 (7-5) 6-2 pentru Bouchard, nr. 13 mondial.

Florin Silea