horia-tecau-jean-julien-rojer-campioni-turneul-campionilor-2015Dublul româno-olandez Horia Tecău – Jean-Julien Rojer a învins mai lejer decât era de așteptat dublul româno-indian Florin Mergea – Rohan Bopanna: 6-4 6-3, în numai 1:00:41, în fața celor 17500 de spectatori care au umplut sala din Londra. Printre ei, în siteul ATP au fost menționați Ilie Năstase (4 titluri de campion câștigate), Stan Smith (câștigătorul ediției inaugurale din 1970) și Manuel Orantes (câștigătorul din 1976).

Cu această victorie, învingătorii iau tot ce se putea: titlul, premiul financiar integral fiindcă n-au pierdut nici un meci, locul I mondial și locurile 1, 2 în clasamentul individual al jucătorilor de dublu! Tototdată sunt primii care-i detronează pe gemenii Bryan după 2008, când aceștia au fost depășiți de Daniel Nestor – Nenad Zimonjic . De asemenea, siteul ATP subliniază că este primul dublu care câștigă titlul fără a pierde un set, de când s-au introdus grupele în 1986!

Felicitări merită și învinșii, ținând cont că joacă împreună doar din aprilie, anul acesta, iar la acest turneu, după cum am menționat în articolul precedent, au învins perechile clasate pe locul I și locul 3, deși dublul lor era cotat cu ultima șansă dintre cele 8 perechi participante. [S.F.D.]

sursă foto: Peter Staples/ ATP World Tour