„Ducati announces that it has reached an agreement with Jorge Lorenzo thanks to which the Spanish rider will take part in the MotoGP World Championship in 2017 and 2018 aboard the Ducati Desmosedici GP of the Ducati Team.

Lorenzo, born in Palma de Mallorca on 4 May 1987, has won five world championship titles throughout his racing career (250cc in 2006 and 2007 and MotoGP in 2010, 2012 and 2015).”

Acesta este anunțul făcut în siteul Ducati.

Articolul din siteul MotoGP este mai lung, dar tot n-aflăm nimic despre valoarea contractului. În schimb, se amintește că Lorenzo și Luigi Dall’Igna, managerul Ducati Team, au mai lucrat împreună la câștigarea ambelor titluri de la clasa 250 cc, la Aprilia.

În același articol scrie că Ducati speră să câștige un nou titlu mondial după cel cu australianul Casey Stoner (care acum este în echipa de teste), iar Lorenzo speră să-și bată recordul de 383 de puncte cu care a câștigat primul său titlu la MotoGP, în 2010. Dacă va câștiga titlul mondial, el se va alătura grupului restrâns de motocicliști care au reușit să câștige titluri la clasa-regină cu motociclete de la doi fabricanți: Giacomo Agostini (MV Agusta și Yamaha), Eddie Lawson (Yama și Honda: Marlboro Agostini Yamaha, Rothmans Kanemoto Honda), Valentino Rossi (Honda și Yamaha: Repsol Honda Team, Repsol Honda, Gauloises Fortuna Yamaha, Gauloises Yamaha Team, Fiat Yamaha Team) și Casey Stoner (Ducati și Honda: Ducati Marlboro, Repsol Honda).

Jorge a câștigat cu Yamaha 3 titluri și la Marele Premiu Red Bull al Americilor din 10 aprilie 2016 a obținut a 99-a clasare pe podium cu Yamaha, „egalându-și” numărul cu care concurează.

În contul Twitter al lui Lorenzo nu era nimic despre transfer, cel mai recent mesaj fiind unul de felicitare pentru Rafa Nadal: „Felicidades @RafaelNadal por el 9º Título en #Montecarlo!”

Florin Silea