M-am uitat și eu pe la scorurile de la tenis și era să fac cu pitpalacul la câte surprize am văzut în primele tururi, atât la simplu, cât și la dublu! Cel mai mișto s-a făcut de râs marele numărul 1 mondial, Novak Djokovic, bătut cu 2 – 0 de Juan Martin De Potro în chiar meciul de debut. Acum, nu că argentinianul ar fi un neica nimeni, (la ediția trecută, că tot suntem la olimpiadă, a luat bronzul) numai că a revenit abia anul acesta în competiții după vreo doi ani de stat mai mult pe tușă din cauza încheieturii mâinii stângi, iar în 18 iulie era pe locul 144 în clasamentul mondial.

La dublu, surorile Williams au spus pa și pu din primul tur, la fel ca frații Murray, iar la feminin Radwanska s-a ușchit tot după primul tur, caftită de ocupanta locul 63 în clasamentul mondial, Saisai Zheng.

Și acestea sunt doar câteva dintre surprize. Dacă n-ar fi olimpiadă, primul gând care mi-ar veni în minte ar fi, vorba celor din footy, „tanking”, adică meciuri aranjate.

Nu-i mai deșteaptă Halep? Stă frumos la umbră, își râde-n bărbie și are timp să se odihnească și să se pregătească pentru US Open fără să se gândească: Cum o cheamă pe aia de m-a bătut?!

Citeam pe undeva că Ilie Năstase era de părere că tenisul nici nu are ce căuta la olimpiadă. Acum, eu nu sunt atât de radical, dar sunt de părere că la olimpiadă n-au ce căuta profesioniștii din top 10. O singură excepție este de înțeles: dacă cineva poate realiza Golden Slam. De ce? Fiindcă l-a realizat Steffi Graf. Altfel, nici această excepție n-ar fi de înțeles.

Măcar în cazul tenisului, sportivii au mers la sigur că joacă, n-au pățit ca bietul Mark Cavendish, care acum își dă pumni în coaie că și-a bulit frumusețe de Tur al Franței din cauza pursuitului olimpic. Cavendish a abandonat Turul Franței după 4 victorii de etapă (ceea ce l-a propulsat pe locul 2 la numărul total de victorii, după legendarul Eddy Merckx) ca să nu fie obosit la proba de pursuit pe echipe. Numai că, a aflat că va fi doar rezervă. Astfel, nu doar că a ratat o posibilă victorie pe Champs-Élysées, dar, după cum a spus chiar el, pentru proba de omnium (unde nu poate fi dat deoparte fiindcă și-a câștigat locul) ar fi fost mai bine dacă încheia Turul. No, ca să vezi ce ți-e și cu veșnica recunoștință a țării…

Florin Silea