După cum am anticipat în știrea „Halep a ratat locul 1 mondial”, Simona Halep a pierdut meciul cu Johanna Konta și, implicit, șansa de a ajunge nr. 1 mondial, loc pe care, să  fim obiectivi, nu-l merita: ce nr. 1 ești fără un turneu de Grand Slam?! Caroline Wozniacki, adică un lider fără glorie.

Sigur, Halep a jucat foarte bine, dar, știți cum se zice: good is not good enough. Cine n-a văzut jocul se va întreba: cum, mama Dracului, să pierzi un meci în care tu faci numai 9 greșeli neforțate, iar adversara face 36?! Ei, uite că se poate, dacă ratezi momentul psihologic al meciului! Iar acesta, după cum scriam în știrea avant la lettre privind înfrângerea Simonei, a fost în tiebreak și, culmea, nu era vorba nici despre o lovitură greșită, nici că nu a fost o lovitură câștigătoare, ci că nu a fost o lovitură suficient de puternică, deși Halep avea toate condițiile ca să lovească mai tare mingea, fără să riște nimic. Atunci am zis că de-acolo va pierde punctul, iar când am văzut că l-a pierdut, mi-a fost teamă că va pierde setul. Încă mai speram (acum, nu sunt nici eu genial tot timpul)… Însă când a pierdut setul, am fost sigur că va pierde meciul – de aceea am și dat ca știre de fapt împlinit pierderea meciului, nu ca pronostic, riscându-mi prestigiul de ziarist.

Bine, trebuie să recunosc că m-am folosit și de puțină psihologie, și de logică atunci când am mers pe mintea mea, nu pe racheta lui Halep. Din păcate, am avut, din nou, dreptate și, cel puțin pentru viitorul previzibil, rămâne cum am stabilit: Halep va câștiga primul turneu de Grand Slam care urmează celui pe care-l va câștiga Wozniacki… Adică, mai la pulivară!

Florin Silea