elizabeta-samaraDupă 12 ani România a devenit din nou campioană europeană pe echipe la tenis de masă feminin, câștigând finala împotriva echipe Germaniei, care a avut în lot două chinezoaice plus antrenoarea.

daniela-dodean-monteiroGermania câștigase ultimele 3 ediții, acum doi ani învingând România, însă acum, în Luxembourg, româncele au câștigat cu 3-2. De remarcat că lidera europeană, „prusaca”… Han Ying, a fost învinsă cu 3-2 de către Elizabeta Samara (foto 1) în primul meci al finalei și cu 3-1 de către Daniela Dodean Monteiro (foto 2) în meciul decisiv. Cel de-al 3 punct a fost adus de către româncuța Szocs Bernadette Cynthia (care a fost o perioadă și prin Germania; foto 3): 3-1 cu Nina Mittelham.

szocs-bernadette-cynthia-Victoriile selecționatei chino-germane au fost realizate de către Shan Xiaona: 3-0 cu Monteiro și 3-1 cu Samara, care de prin setul al 3-lea a suferit din cauza durerii la articulația umărului stâng cauzate de forța și viteza cu care a lovit.

Ca element de coloratură, soțul Danielei, portughezul Joao Monteiro, a jucat în finala masculină pe echipe, tot împotriva Germaniei. Probabil că va fi pus la spălat paharele de șampanie fiindcă el a pierdut cel de-al 3-lea meci al finalei cu 3-1, Germania câștigând titlul european cu 3-0.

Florin Silea

surse foto: uberpong.com/ Romanian Table Tennis Federation (1 și 2),

uberpong.com/ My Table Tennis (3)